Tuesday, May 16, 2017

Kenduri kahwin belah perempuan

Hello, Assalamualaikum korang. Kerlas sangat update blog sebulan sekali haha. Jangan kecam kaksyasya tauuuuu. Wehhh aku nak on facebook pun malas wehh. Penyakit apa taktau, serius aku malas gila gila. Aku nak muntah tengok facebook tapi instagram boleh tengok (ni bukan kes pembawakkan ya, i tak pregnant lagi, doakan tau, aminnn)  Memang aku slow gila iklan pasal WD sekarang ni dekat fb :'(

Ehh lari tajuk pulak haha. Meh kita kembali ke pangkal tajuk. Akad nikah 27 Januari kan? So kenduri belah perempuan keesokkan harinyaaaa, 28 Januari. Time raya cinaaaa, hang jangan tanya lah jalan raya macam mana. Masa aku p teman ibu aku edar kad dekat makcik sepupu sepapat, depa tengok kad tarikh semua tu. Jemputan i yang ke 7 pada hari yang sama. Wahhhh! Nanti anak jangan sama tarikh beranak yaa kahkahkah! 

Mehhh kita cerita sikit.
Lepas akad nikah tu kan, adib pegi berjimba dengan kawan kawan dia dekat pantai  merdeka, biadap sangat lupa isteri yang tak sampai berapa jam lagi jadi istewiiii. Kite orang whatsapp macam tengah bercinta lagi masa tu, omey angat perangai. Tak boleh terima kenyataan lagi yang aku dengan dia dah kahwin. Haha! Aku kan sewa homestay 3 bijik. 2 bijik untuk family adib, 1 bijik untuk family aku. Dia nak datang tidur homestay malam lepas akad nikah tu, aku tak bagi. Haha! Wehhh tak boleh terima kena share bantal. Akhirnya aku tak boleh tidur malam tu sebab makcik opah aku semua sampai malam tu. Aku tidur dekat lantai malam tu, sakit badan gila. Nasib ada fattah handsome sebelah iolls. OHH MMM GEE! 

Pagi sabtu tu lepas subuh aku tak boleh pejam mata dah, debor nak sanding tengahari tu. Aku macam biasa lah suka bayang pelik pelik. Ex ex bf datang ke (wahhh ex ex, laku sangat ke) buat kecoh, robohkan pelamin ke, bersilat ke. Kahkahkah! Aku kan suka bayangkan benda pelik pelik. Tapi malam tu pun aku tidur tidur ayam je sebab takut hujan, melayang khemah terpaksa ai pegang tiang khemah, ikat khemah dekat batang pokok ke. Wehhhh, aku ni pelik. Suka pikir luar jangkaan. Haha!


Candy buffet ni aku tempah dekat orang penang
Nama fb dia aku lupa. Wehhhh! Serius lupa lupa. Bajet RM500 je


Meja beradab. Konon nak buat pelamin dekat situ sebab aku nak nampak besar pelamin aku
Tapi ada salah faham dekat sini
Pelamin anganku musnah


Cuba bayangkan pelamin ni kalau besar. OMG!


Toktam, auntie ros, ibu, toksu, auntie imah
Orang kuat majlis ni
Ibu aku baju dia memang vogue okay
Butik tempat aku tempah baju taja dia
Dua pasang pulak tu. Pehhhh


Bunga telur ni besar tapak tangan
Besar gila
Ibu aku yang buat
Dua bulan sebelum majlis dah start sebab nak kena hantar balik Kedah sikit sikit


Ni pun sama, buat sendiri


Haa ni pengantin perempuan yang buat bersama dayang dayangnyaaaa
Omeyyyyyy


Silat boys
Adik aku alis yang book silat ni
Budak sekolah lama dia, senang keje
Wehhh aku dekat KL, kenduri dekat Kedah. Family aku dekat KL
Sape yang nak tolong settle?
Saudara mara je ada dekat sanaaa tapi 
aku memang jenis tak suka nak paksa orang tolong tolong aku, takut susahkan orang kan
Homestay aku book sendiri, doorgift aku beli sendiri
Bunga telur aku pegi cari bahan dengan ibu aku
Catering pun aku settle dengan ibu aku
Esok nak bertunang, hari ni aku gigih pegi pasar cari ayam sayur dengan ibu aku
Ehh panjang melalut ><


Tudiaa pengantin lelaki dah sampai
Aku dah jumpa dia dekat butik time tu, tapi aku buat tak layan 
Opkos lah jual mahal kenssss



Kerlas touch up pengantin lelaki di saat saat akhir


Kerlas dayang dayang kaksyasya
Baju hitam pegang payung sepupu ai ehh
Belah kiri tu kawan dari dalam perut lagi haha


Mesti bangdib hang tengah perasan gila time ni
Pahlawan mengatur langkah kahkahkah
Kemainnnnn


Muka aku ketat gila, hangat gila kot


Bismillah


Kaki kepit nampak kaksyasya
Belakon sopan sangat ni
Dasar hipokrit puihhhhh


Time ni adik iolls buat kejutan pulak siap ada tarian bollywood
Wehhh feeling kajol aku masa ni
Syiokkkkkkkkkkkkkkk


Wowwwwwww
Jelitanyaaaaaaaaaaa


Kawan dari dekat sekolah pengkalan
Wani Meera and Wawa


Suami kaksyasya


Pengantin tetap lapar
Memang taklah aku nak cover cover
Melantak jugak


Ehh ni awat gelak
Suka ria nyaaa


Tengkiu kak sue datang kenduri syaaaa
Lama gila tak jumpa kak sue
Dah nak masuk anak ketiga dah
Dulu anak sorang jaaaa


Opah and the geng
Hoihhh abg ewan, buat handsome pulak


Kawan adib dari banting


Versi sopan 


Family iolls
Lebiuuuuuuu


Hitamnya tangan


Dari jauh nampak gigi arnad kaksyasya
Comey haha


Hoihhh feeling cantik sangat ke?


Taraaaaaaaa, diluar kawalan dah


Sekian dari kenduri belah perempuan, gambar banyak keping tapi kaksyasya malas nak edit. Sakit bahu :(
Nanti ada masa kaksyasya try cuba test update belah lelaki pulak mihmihmih. Ni pun update sebab bosan, suami hilang pegi kira cili. Moga lepas ni kaksyasya tak pening tengok cahaya, aminnnnn


Perempuan paling gedik di hati suami,
Istewi bangdib :')