Saturday, August 27, 2016

Produk paling meruntun jiwa :D


Ramai tahu kan aku exicident 16 Julai lepas. Mase tu lagi sebulan brp hari je lagi aku nak bertunang, serius gila aku macam tak percaya kening aku paling teruk sekali. Hoihhh, tu aset aku paling mahal selain aset &^%%* (dilarang lucah lucah ya)

Ehh lupa nak bagi tau, pagi tadi bos aku bagi tau, manager aku baca blog aku. Ehh aku taktahu nak bangga ke ape ni. Ke kene jaga adab dan tatasusila aku sebagai blogger yang tak ade mase depan ni? Eskuismeee, gua takkan hipokrit. Maafkan saya madam, bos :D

Berbalik pada tajuk aku yang kebabom ni kan KAHKAHKAH!





lepas kau kau dan kau tengok parut ni semua, kau rasa akan hilang tak? Doktor pun ckp ni akan jadi parut kekal sebab diorg lambat tampal surgery plastic (salah ke betul ke aku sebut ni) dekat kening aku yang luka tu. Dalam hati aku kan, macam nak tunjal je kepala doktor tu, ehh doktor tu salah staff kau kan knp kening aku yang jadi mangsa ni? Sakit jiwa aku dengan HKL ni (serius lembab) 

aku ni sejak tahun lepas memang aku selalu tampal sakura mask dari seqybeauty ni dekat muke sebab muke aku ni spesis jerawat suke hinggap. Cinta till jannah sangat jerawat ni dekat aku, muahh ciked!

Bila aku excident je aku terus sapu sakura mask di dekat muke dengan kening. Muke aku pun luka jugak ye kalau pandang dengan mata halus, sape pandang dengan mata kasar mmg tak nampak laa. So gunakan la mata halus anda, cewahhh ><


kau nampak tak perbezaan yang sangat ketara? Sebulan je weyy semua kulit kering sendiri lepas tu benang pun kering cepat tau sampaikan aku tarik sendiri je guna tangan. Dua benang yang terakhir aku gunting sendiri, tak sakit lansung. Aku kan mc dekat dua minggu, so rutin aku pagi petang siang malam sapu je la sakura mask tu hihi. Pencinta setia sangat kan? 

Bila kau sapu je sakura mask ni dekat muke, kau akan rase sejuk je. Serius weyy best gile, kau akan rase fresh gile! Tahan lama pulak tu, aku baru gune dua botol ke kotak ke  lori. Ade jugak yang comment dekat fb aku, whatsapp aku tanya pasal sakura mask ni boleh untuk hilangkan parut jerawat? InsyaAllah boleh hilangkan, jangan risau. Cuba dulu baru tahu. Founder blog ni kak sepet tu. kenal ke idok? Biasa tu tak kenal, tumbuk nak? Ehhh :) Sekarang aku tengah tunggu kak sepet keluarkan matte pulak, auww! Tasyabarnyaaaaa. Haha! Nak buat hantaran nanti, satu dulang penuh porduk seqybeauty auwwwwww!

Korang kalau nak beli boleh whatsapp aku minta number kak zara (kakak founder) 
aku selalu beli dekat dia, hari ni order esok lusa sampai. Pantas! Kau seacrh je dekat fb ZARA NOH nanti keluar la nama dia lepas tu sila siapkan, mane yang ade cash tu sila masukkan dalam bank untuk transfer kahkahkah Siap sedia untuk rambang bijik mata eh? Jangan salahkan aku eh, kang cakap aku hasut. Sila salahkan kak sepet sebab keluarkan produk kebabom :D



Disini aku sertakan gambar last sebelum excident, hanya pakai BB Cream dari seqybeauty
Huwaaaaaaaa :'( Rindu kening lama i 



Ikhlas,
Pompuan paling comel dihati sendiri ><


Friday, August 26, 2016

Ehh aku bertunang?

Kemain tajuk, rase nak sepak diri sendiri. Kejadian genap seminggu baru nak update. Biase sangat tu! ><

Kejap eh nak fikir nak panggil mansor ke adib ehh? i is keliru you know haha. Dia suke orang panggil dia mansor, nama macam ala ala gengster kan haha. Tapi aku suka nama adib sebab ala ala lelaki sopan, gittewwww hikkkkkks. 

Aku tak pernah terfikir nak kahwin ke nak tunang ke nak menjalinkan hubungan sulit ke ape bagai dengan adib ni (jangan menangis bie) Sebab aku konon bajet dengan bekas duda tu cinta mati till jannah (puihhhhhhhh)

Kawan since tahun lepas, kenal masa main coc pokemon dota. Kawan macam biasa biasa je, macam kawan biasa. Lepas tu, jumpe pun as kawan kawan jugak. Dia banyak ajar aku pasal agama, serius. Rase macam kerdil. Bukan nak puji tapi ni la kenyataan, aku tak pernah dengar dia skip solat. Bulan 4 tahun ni, aku terus cerite dekat ibu aku pasal dia. Bagi aku, since dah cerite dekat ibu tu,means dah sedia untuk serius dengan dia. Tapi macam was was lagi, dia ade je cerite pasal kahwin, tapi tu bukan sebab untuk aku percaya sebab aku dah muak dengar janji kahwin kahwin ni. Sama je semua!! Ehhh ter emo pulekkk haha

Bulan 5 hari tu dia boleh buat suprise hantar bunga dekat office, malu i tau orang pandang pandang haha. Padahal suke je dapat bunga belon bagai (please buat lagi bie kahkahkah!)
Ehh dah dah, melalut jauh pulak. Nak cerite pasal bertunang je ni.

Bulan puase hari tu deciced nak masuk meminang and then terus bertunang. Wahhhh! Macam tak percaya je kan? Brp bulan je kenal, serius terus ajak kahwin. Kak Bedah terharu naw nawwwwwwwww ;)

20 Ogos 2016 



Make up cun melecun ala ala barbie doll ni dari kak effa yee, kau search dekat fb effa afifah.
Boleh request nak make cemane, mmg puas hati. 


Hantaran dari pihak perempuan untuk lelaki, semua coklat yeee haha! kenyang la korang dapat
hantaran dari aku. Semua ni ibu aku buat sendiri, nasib la dapat ibu kreatif. Semua dia buat. 
Eskuismeeeee, bunga bunga tu hasil tangan aku yeee. Sila hargai!


Gambar tak ikut susunan. Harap maklum! Ni sebahagian belah aku,
aku sendiri pun tak kenal sape yang duduk atas kerusi tu. Haha!


Masa ni tengah bincang, gelak gelak dekat luar.
Aku dalam bilik, tak senang duduk. Gelak gelak kemain tak mengajak aku, biasa tuuuuu.
Siap whatsapp adib cakap jangan sampai aku keluar, sarung sendiri cincin tu.
Kahkahkah! Perangai buruk naw


Tiba tiba dah sarung cincin? Kan dah cakap gambar tak ikut turutan yeee, haha
Mak adib cakap ketat, ehh aku dalam hati pehal la cincin ni.
Bulan puasa beli longgar jee knp tibe tibe ketat?


Pelamin aku dari Jinjang Pelamin, kau search je dekat FB,
Liliwati Jamaludin. Harga boleh tahan murah


Adik badik ;) Kakak aku tengah pantang dekat rumah mak mertua dia.
Kalau tak confirm dia glamour dari aku. haha


Dari kiri, ifah along aku dan wani.
Ifah dengan wani tu pangkat makcik yeee, tapi kalau ikut umur muda dari aku


Maksu, maa, aku, toksu P, toksu L.
Belakang tu pompuan gedik nak arwah 

 

Makcik ni sape eh? Jiran toksu kot. Ohh yaa, aku buat majlis ni dekat rumah toksu aku
Dekat kuaters KLIA. Dekat sikit dekat sikit dengan adib.
Nanti kahwin matiklah jauh kau bie!


Dengan maktok kesayangan. Muahh ciked !


Menunggu ketibaan rombongan. Gambar terabur! Sorry naaa


Merekaaaaaa


Ramai jugak rombongan lelaki, 6 buah kereta. 



Auwwwww! Sopan naw bakal menantu ni


Tudung ungu tu nenek adib, sebelah tu mak dia.
Shawl pink tu bakal adik ipar i. Tapi dia lagi tua dari aku
Bertabahlah kau dikk dapat kakak ipar awet muda macam iolls ni kahkahkah!


Gitttewwww sopan akuuuu


Tiga orang kembar tu suke naw sakat aku pasal malam pertama.
Auwwwww! Kite baru bertunang, tak kahwin lagi. Maluuuuu ><
Boleh jadi geng ni aku dengan diorg, mulut macam senapang tak ade tapis.
Geng gosip terbaru! Siap kau adib


Orang penting



Apehal kaku sangat mamat ni? Tak reti pose ke?
Lepas kahwin i ajar posing ehh.



Sehari selepas, sebelum berambus sempat lagi posing haha


Cinderella





Malam lepas tu celebrated birthday aku.
Kemain kek siap sayang sayang, malu



Tengkiu korang datang, siap bawak hadiah lagi. Sokaaaaaaaa!



Aku tak suka laki putih sebab aku rasa mcm lembik je haha!
Aku suke muke ala ala gengster sikit, phewww! Tiba tiba dapat?
Adib tua dari aku 10 tahun, ni la balasan sebab suka melalak dekat dapur haha!
Allah tu maha mendengar doa doa hambaNya


Dear Mohamad Adib bin Sariyon (kalau baca laa) *mohon jangan muntah darah

Walaupun bie tak handsome (berani mati kutuk tunang sendiri) 
macam lelaki lelaki dekat luar sana, syg tetap terima bie seadanya
Biar tak handsome janji hati putih sesuci lebaran, auwwww! 
Yang penting bie tetap comel gengster dihati syg auwwww! Mohon jangan  kembang 
Terima kasih selalu bagi nasihat, bebelan dekat iolls ni, terima kasih sudi melamar iolls kahkahkah! (ayat prmpn pasrah)
Terima kasih sanggup terima buruk baik syg hihi



Dah la malas lebih lebih kang ade muntah darah post ni, doakan kami.
Nanti aku jemput satu dunia datang majlis kahwin, auwwww!


Ikhlas,
Cinderella jadian