Saturday, October 24, 2015

PRODUK PALING MENYAKITKAN HATIKUUUUU!

Waaa tajuk kemain kan? Hihihihi. 

Gila tak sakit hati, kalau sehari tak pakai boleh sakit jiwa tau. 
Lepas mandi mesti pakai Bb Cream SQB ni. Rutin harian dah sangat ni.
Sape yang kenal aku mesti tahu kan, aku mmg tak boleh nak berpisah lansung dengan bb cream aka foundation, nanti tak feeling CiNDERELLA lansung. Dan semua yang pernah baca post aku sebelum ni mesti tau kan aku mmg pengguna setia Bb Cream SEQY BEAUTY ni dari tahun lepas lagi.

Aku ada berjuta sebab knp korang yang kek sano nu korang yang kek sinin ni dan korang yang tgh bace blog iolls yang cantik peloles ni kena cuba, mesti cuba dan wajib cuba bb cream ni. Hebat sangat ke sampai aku cakap wajib cuba ni? Cakap banyak takmau la kak jah hoihhh.

Kenapa kena cuba BB Cream Seqy Beauty (SQB) ni?

Ni pendapat aku tentang Bb Cream. Sebagai pengguna aku rasa:-

1) Bb cream ni tak sama tak mcm lansung dgn bb cream/ foundation yang jenama jenama lain. Bb Cream SQB ni tak melekit lansung tau. Sblm Bb Cream ni lahir kan, aku dah pakai mcm mcm jenama bb cream/ foundation ni. Semua jenama amat la terkenal dek kerana duta duta nye semua retis. Cth nya la kan BE, SS (bukan name sebenar) dan ape bagai. Mula mula pakai mmg okay tapi lama lama berminyak. Bile berminyak jerawat pun suke la tunjuk dia paling layak bertahkta dekat muke kite ni kan. Tension tahap nak terjun banggunan uolls! Bb Cream ni tak berminyak lansung, sangat water based. Tak payah pakai bedak alas pun tak ape

2) Bb Cream SQB ni cepat serap dlm kulit muke. Faham tak ape yang aku cuba sampaikan? Cth la kan, pakai bb cream aka foundation jenama bukan nama sebenar tu. Bile pakai calit calit dekat muke mule mule okay je bile dah lama lama? Berkecamuk muke tu hoihhh, dah mcm tepung gomak dah haaa, lepas tu bila berpeluh dont ask me any question la, hazab nak arwah, malu kot orang tgk. Aku pernah kena sound kot dengan ewan sbb pakai foundation tebal sgt dia ckp mcm hantu. Hahaha! Jgn tak percaye ye ewan pun pakai Bb Cream  SQB ni dulu. Nak mcm Shaheizy Sam kate nye. Kahkahkah! Natural beauty gitu.

3) Bb Cream ni sesuai dengan semua jenis kulit. Tak kisah la kau keturunan jowo barat ke timur ke matang ke pra matang ke mmg sesuai. Sbb dia ade 3 kod. Natural, Fair, Brown. Aku suke guna kod Natural. 3 kali beli, semua kod same. Hiksssss! Percaya atau tak, aku pakai Bb Cream ni dekat tgn sekali tau.

4) Botol yang Bb Cream ni sangat sangat tersangat dan teramat sangat comel, senang je nak usung pegi sane sini. Tak mkn space handbag korang lansung ya. Sila beli semua kod tu, hihi.


Cara penggunaan Bb Cream? 

*jangan gelak. muke bulat mcm kuih pau, berat naik 3kg kau ape tahu hahaha


Senang sangat. Tengok botol Bb Cream SQB tu, comel kan? Aku ckp taknak percaye. 


Testimoni 
Memandangkan laktop aku kena penyakit berhantu semua gambau hilang, aku dapat share sikit je la gambar nye. Antara testimoni diriku yang kebabom ni

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

SEBELUM
*jangan carut akak tau diknon hehe

Nampak kan muke aku mcm tak sekata je. Parut sana parut sini. Gila hoiihh! Tak cantik lansung

SELEPAS
Haaa kau nampak? Parut still ade tapi nampak seketul je kan? 
Tinggal seketul parut cela di wajahku. Jangan tanya knp korang berubah jadi CiNDERELLA lepas pakai Bb Cream SQB


Waaaa, feeling CiNDERELLA sangat ni. Serius kot, dah dekat setahun lebih pakai Bb Cream SQB ni, jatuh cinta tahap ape entah. Ni gambar awal tahun


Haaaa, nampak tak perbezaan? Dah setahun consume produk SQB ni. Ni aku tempek Bb Cream SQB dengan consume sakura mask(dari bulan puase) Hilang kan parut muke? Ohsem sangat kakjah weihhh. 


Korang kena cuba wajib cuba Bb Cream dari SQB ni sebab ;-

1) Tak berminyak dan tak melekit, pakai sehari pun tetap maintain jelitawan uolls
2) Mesra pengguna, sangat mesra. PERCAYALAH!
3) Senang nak cuci bila nak ambik wuduk
4) Dapat menutupi cela yang ade dekat muke korang, tona kulit pun nampak sekata je tak berkecamuk lansung ya
5) Bb Cream ni dapat meremajakan kulit korang, melindungi kulit dari sinaran UV, SPF 30++
6) Kulit maintain sihat, awet muda uolls
7) Sesuai dengan semua jenis kulit
8) Tak sama mcm Bb Cream/ Foundation jenama lain
9) Sokong la produk keluaran bumiputra
10) TAKKAN AKU SORANG JE JELITA? MEH LA TRANSFORM JADI CINDERELLA SAMA SAMA. Hikkkkkkkkkkks!


Kang aku cakap lebih lebih korang cakap aku sembang la kaki lipat la kaki bangku la ape la, stress haku penat cerite korang cakap mcm tu. 

Langkah-langkah untuk tampil jelitawan: 

Klik >>> seqybeauty.blogspot.my << untuk info atau nak COD , boleh check stokis/agent yang berdekatan dgn korang, mane tau jiran sebelah rumah ke adik beradik korang ke yang jadi stokis/agent. Kalau diorg stokis/agent, sila  buat amukan ya sbb tak kenalkan dgn korang Bb Cream ni awal awal. Hihi. 

Klik>> seqybeauty.shoppy.my << Sape yang boleh sabar mcm aku ni, korang boleh beli direct website, maksudnya order online laaa. 

Sape ade instagram? 
Klik >> instagram.com/seqybeauty Dekat situ korang boleh tengok belungguk testimoni. SQB ade keluarkan produk lain jugak, semua iolls dah cuba uolls kecuali skincare sbb hari tu nak COD tetapi stock tak ade HAHA

Oleh itu, maka dengan itu. Aku menyeru semua kakak makcik mak mak dan semua kaum wanita, meh la kite pakai Bb Cream keluaran SQB ni utk tampil jelita. Eh lupa nak bgtahu, ade pengantin guna Bb Cream ni tau utk hari bersejarah diorg. Bukan setakat pengantin je, retis pun gune. Haaa, jangan pengsan dengar eh. 



Pengguna setia produk SQB,
CiNDERELLA ;) 
Muah cikedddddd

5 comments:

  1. tahniah atas transformasi anda :)
    http://hostingmalaya.com/

    ReplyDelete
  2. Agen seqy beauty..Cod seremban/senawang/rembau/portdickson/kkualapila/nilai/jelebu wassap 01127703255. Di butik
    Seremban 2 @kiddoresu(sebelah mydins2) Sikamat, seremban @twin_heaven_boutique_cafe (tmn coral height) tester bbcream disediakan.freegift setiap pembelian cod , pos dan dibutik

    ReplyDelete
  3. Agen sah Seqy Beauty. Watsap 0173945948...COD Putrajaya Cyberjaya Port Dickson. Butik Vendor : @popdonna_bangi, seksyen 9, Bangi, @thepopulous Seksyen 8, Bangi, @sarradhyya Alam Avenue 2, Shah Alam dan @sistersvendeur PD Waterfront, Port Dickson. Pos seluruh malaysia (free pos untuk pembelian dua produk ke atas dan freegift)

    ReplyDelete
  4. akhirnya ko kongsi jgk secret recipe ape yg ko gne dkat muke ko.. sekian lme aku tny ko buat xtau je kn?.. (niy aku atikah,ko jgn ckp aku org yg kutuk ko bajet artis tu dh lah..)nk jgk bbcream niy..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete