Thursday, October 22, 2015

Maskara


Semalam salah seorang dropship aku aju kan soalan tu dekat aku, haruslah berbunga bunga jiwa ragaku hikkkkkkks. Aku mmg ade masalah dalam bab bab maskara ni eh. Aku nak mate cantik, walaupun aku sorang je yang perasan mate aku cantik kebabom. Eh suke hati iolls laaa ;) Jangan kecam kakbed please.

Alhamdullillah, Allah bagi pinjam aku mate. Tu pun dah kira bersyukur sangat dah kan, dari orang lain yang tak bernasib baik, tak mampu nak melihat. Insaf terus!

Bebalik cerite asal, dari dulu mmg aku suke pakai maskara dari silky girl ni. Start tahun 2011 tak silap aku, beli dekat watson atau gurdian dlm sebelas ringgit ke dua belas ringgit lebih entah. Murah kan? Tapi sangat cantik eh, panjang dan melentik sangat. Ibu aku pakai yang bodyshop punye pun tak best tau. Lepas tu bulan puase tu adik aku beli relian maskara pulak sbb tengok testimoni dia kebabom sangat. Mmg best tapi aku mls sbb kena consume sampai dua jenis maskara. Dah la aku ni pemalas naw naw. So kadang kadang je la aku pakai relian tu, aku rase better gune silky girl je. 


Ni gambar ahad minggu lepas, suka sangat tgk muke makin okay. Pakai sakura mask tiap tiap hari, tempek bb cream sikit, calit calit Wonder Desire sikit. Mmg nampak perubahan parut dekat muke aku ni. Maklum laa, muke tak brp nak suci kan. Hahaha! Dulu demam campak sape suruh mkn kicap kan, padan muke.


Haaa, ni la maskara tu. Cantik sangat bile pakai, senang je nak tanggal tau. Cuci muke dah tanggal. Setengah maskara susah nak arwah kau tau. Doplohpat kali cuci pun tak hilang hilang lagi.


Ni muke zaman bile entah, tahun lepas kot. Mase ni pakai tabita, beli dekat sis sepet jgk, heeee ;) Kulit mcm tak sekata lagi sbb baru pakai kan, mengelupas bak ular sawa kau tau. 
Jangan tgk kulit muke ye, tengok mate kittewwwww je tahu. Guna maskara silky girl tu je la. Melentik kan? Panjang kan? Jangan mintak tips nak lebatkan bulu kening dah la eh, tak dapek den jawab, hahaha. Tu mmg sejak azali, aku tak ade sapu minyak senyonyong ke, minyak dagu ke,
minyak masak ke, minyak angin ke. Mmg ori kening aku hitam lebat mcm tu. Jangan carut iolls, heeeee ;)



Haaa, ni relian maskara tu. Nak beli? Meh beli dekat kittewwwwww. RM15 je tau. Sempat promo kate kauuu. Hikkkkkkks


Nak cakap tu je utk setakat ni. Gambar dah boleh edit sejuta keping lepas ni sbb aku dah rajinkan diri download software dekat laktop berhantu aku ni hahaha. Lepas ni jangan muntah hijau ye.


Sekian, terima kasih.


1 comment:

  1. yg ko bajet artis sangat nape?? mmg xbley kew klaw xpkai lens uhh?
    cntik sbb lens bt ape kan? semorang bley cntik klaw pkai lens....
    ksian ko kan....

    ReplyDelete