Thursday, October 29, 2015

Feeling artis kahhhhhh!

Aku ni tgh tak ade idea nak mengupdate ape dah ni. Terima kasih bebanyak la anonymous, jasamu dikenang ya sbb bg idea. Membuak buak idea ni haaa weihh. Terima kasih ya bg aku perasan uqasha senrose ^_^


Gigih la baca blog aku pukul 2 3 pagi ni kahkahkah! Rajin pulak comment tu. Lahaiiii! 
Kau dah knp kak jah? Ni kerja prmpn je ni, laki tak ade nye nak comment comment bagai ni.

Kelakar pun ade juga eh, pakai lens tu bajet retis la eh? Hihi
First time aku dgr kakjah weihh, kelakar naw naw.
Kau tak pernah pakai lens ke? Ke mate kau mmg tak boleh nak terime lens tu sbb meroyan mcm prmpn hilang anak ni.
Tak ape laa, aku doakan anonymous ni berubah la yaa. Moga terbuka pintu hati tu ye.

Kang ade pulak org kutuk ckp kecoh je aku ni, pdhal blog entah pape heboh satu malaysia orang kutuk. 
Eh suka hati aaa. Sbb aku ni blogger tak famous la aku bising knp org kutuk? Aku manusia biase je, sila la jgn kecam iolls. 

Eyma tanya aku kenal sape anonymous yang comment tu, aku tak berani nak ckp weihh. Kang fitnah pulak kan. Hakak dah berubah wakk sejak awal muharam minggu lepas. Cuba nak berubah cuba eh cuba cuba. Manusia tak pernah terlepas melakukan kesilapan.

Eh aku ada satu story ni, subuh subuh aku baca aku sendiri gelak. 
Aku ada tengok da'ie dekat facebook hari tu, Daie Hamidah menang woihh, pulun kedah pulun! Ecehhh
Tajuk dia, ''AKU PENDOSA JUGA INGIN KE SYURGAMU'' 
Aku shared dekat facebook. Aku taktau ape aku melalut tu, aku pegi taip mcm ni haa, ''AKU PENDOSA JUGA INGIN KE NERAKAMU''
Woihhh! Kau rase? Subuh tu dlm pukul 5 lebih tak silap aku, celik celik  tengok Eyma comment, ''ke neraka''? Cepat cepat aku edit balik, kahkahkah! Entah brp org dah la carut baca statement aku tu. Lepas tu aku gelak sorang sorang. Giloss!

Ha tu je nak cakap hari ni, jangan carut hakak yang sedang berubah ni ye. Mihmihmih
Yang baik dari Allah, yang buruk dari hakak *INSAF


Assalamualaikum,
CiNDERELLA


^
^
^
^
^
^
Dah knp? Insaf sangat, kahkahkah!





Sunday, October 25, 2015

PMR vs PT3

PMR ke PT3 ke tetap umur 15 tahun ye.

Alis baru habis PT3, so aku pun ambik mood mengimbau kenangan masa aku PT3 jugak kahkahkah! 
Aku daftar PMR dekat sabah bah ya tapi ambik dekat Kuantan sbb pindah sane so result aku lambat sikit baru dapat. Zaman dulu tak ade whatsapp ya so hazab la kau tunggu cikgu hantar gambar result. Tunggu line 3G ade baru gambar ade. Bengong lahaiii! Bukan nak cerita pasal result sebenarnya, mls aku nak ingat result result ni. 

Sebagai calon tumpangan aku tak boleh duduk dlm dewan dengan budak budak kelas aku, aku terpaksa redha yang aku kena duduk dgn bdk kelas blkg yang aku sendiri pun tak brp nak kenal sgt. Nasib ade Shafuan, bdk dari sabah jgk. Kes pun sama dengan aku calon tumpangan HAHA! Satu kelas dengan aku. Ade sorg mamat dari kelas tu kan usha aku, wahhh kemain suke aku HAHA. Tiap tiap hari usha okay. Teruk sgt perangai! Nyampah

Lepas habis PMR je kan, aku dgn bdk bdk kelas selalu rajin gila dtg sekolah. Masa sblm PMR hazab nak mampus woihh nak pegi sekolah. Bila lepas PMR syiokkkkk gila. Lepak dkat kantin sampai kena halau dengan penolong kanan suruh balik sbb kami menyemak dekat sekolah kahkahkah! Sumpah kelakar gila bila ingat. Masing masing bawak handfone pegi sekolah ambik gambar guna N70. Mase tu sape pakai handfone tu kira kaya aaaa. Ade camera, ade lagu avril lavigne. Puihhhh! Muntah hijau bile ingat semua tu. Org lain sibuk pegi lawatan tapi aku and the geng tak pegi. Nadia, kalau kau baca blog aku ni kan, aku nak kau tahu, aku masih ingat kod gitar yang kau ajar aku dulu. Hahaha! Bodoh gila perangai. Mase tu indie band tgh naik, HUJAN, YUNA, ANA RAFALI zaman zaman diorg la tu. Tapi aku tetap minat CTDK ehh, haha.

Lepas tu plan pegi air terjun dekat Panching. Kutip duit kemain mase tu. Heaven gila! Bakar ayam, sambil main gitar, aku kutuk kau lepas tu kau kutuk aku tak henti henti *terpakse tabahkan hati
Siap pasang khemah lagi tau. Best kot! Rase mcm nak ulang balik je, tapi confirm tak boleh mcm dulu dah. Ade yang dah kawen, ade yang tgh tunggu time nak dpt anak, ade yang dah ade anak pun haaa. Yang main main mate satu kelas pun ade HAHA! Yang putus couple satu kelas pun ade. Sape la tu *lari tutup mate
Masuk dlm pelampung lepas tu ade org tarik pusing dlm air, auwwwww! Rase nak hentak kepala satu kali bagi hilang semua tu, sakitnya tuh disini hahahaha

Semua tu kenangan yang paling terindah gila, ala drama anugerah dendam terindah sangat kahkahkah!

Budak budak skrg ni tak ade nye nak keluar buat aktiviti mcm dulu, berkhemah pegi air terjun masak masak ayam. Diorg pilih pegi mall, tgk wayang main bowling je. Tak keluar peluh lansung. Lepas tu pegi mkn, mengadap fone masing masing. Kalau dulu mmg lepak betul dengan member, terase kehilangan sgt. Eymaaaaaaaaaaaaaaaaa! Rindu du du du.

JANGAN TANYA KNP AKU TAK UPLOAD GAMBAR EH! 
LAKTOP BERHANTU


Tu je nak cakap,
CiNDERELLA


Saturday, October 24, 2015

PRODUK PALING MENYAKITKAN HATIKUUUUU!

Waaa tajuk kemain kan? Hihihihi. 

Gila tak sakit hati, kalau sehari tak pakai boleh sakit jiwa tau. 
Lepas mandi mesti pakai Bb Cream SQB ni. Rutin harian dah sangat ni.
Sape yang kenal aku mesti tahu kan, aku mmg tak boleh nak berpisah lansung dengan bb cream aka foundation, nanti tak feeling CiNDERELLA lansung. Dan semua yang pernah baca post aku sebelum ni mesti tau kan aku mmg pengguna setia Bb Cream SEQY BEAUTY ni dari tahun lepas lagi.

Aku ada berjuta sebab knp korang yang kek sano nu korang yang kek sinin ni dan korang yang tgh bace blog iolls yang cantik peloles ni kena cuba, mesti cuba dan wajib cuba bb cream ni. Hebat sangat ke sampai aku cakap wajib cuba ni? Cakap banyak takmau la kak jah hoihhh.

Kenapa kena cuba BB Cream Seqy Beauty (SQB) ni?

Ni pendapat aku tentang Bb Cream. Sebagai pengguna aku rasa:-

1) Bb cream ni tak sama tak mcm lansung dgn bb cream/ foundation yang jenama jenama lain. Bb Cream SQB ni tak melekit lansung tau. Sblm Bb Cream ni lahir kan, aku dah pakai mcm mcm jenama bb cream/ foundation ni. Semua jenama amat la terkenal dek kerana duta duta nye semua retis. Cth nya la kan BE, SS (bukan name sebenar) dan ape bagai. Mula mula pakai mmg okay tapi lama lama berminyak. Bile berminyak jerawat pun suke la tunjuk dia paling layak bertahkta dekat muke kite ni kan. Tension tahap nak terjun banggunan uolls! Bb Cream ni tak berminyak lansung, sangat water based. Tak payah pakai bedak alas pun tak ape

2) Bb Cream SQB ni cepat serap dlm kulit muke. Faham tak ape yang aku cuba sampaikan? Cth la kan, pakai bb cream aka foundation jenama bukan nama sebenar tu. Bile pakai calit calit dekat muke mule mule okay je bile dah lama lama? Berkecamuk muke tu hoihhh, dah mcm tepung gomak dah haaa, lepas tu bila berpeluh dont ask me any question la, hazab nak arwah, malu kot orang tgk. Aku pernah kena sound kot dengan ewan sbb pakai foundation tebal sgt dia ckp mcm hantu. Hahaha! Jgn tak percaye ye ewan pun pakai Bb Cream  SQB ni dulu. Nak mcm Shaheizy Sam kate nye. Kahkahkah! Natural beauty gitu.

3) Bb Cream ni sesuai dengan semua jenis kulit. Tak kisah la kau keturunan jowo barat ke timur ke matang ke pra matang ke mmg sesuai. Sbb dia ade 3 kod. Natural, Fair, Brown. Aku suke guna kod Natural. 3 kali beli, semua kod same. Hiksssss! Percaya atau tak, aku pakai Bb Cream ni dekat tgn sekali tau.

4) Botol yang Bb Cream ni sangat sangat tersangat dan teramat sangat comel, senang je nak usung pegi sane sini. Tak mkn space handbag korang lansung ya. Sila beli semua kod tu, hihi.


Cara penggunaan Bb Cream? 

*jangan gelak. muke bulat mcm kuih pau, berat naik 3kg kau ape tahu hahaha


Senang sangat. Tengok botol Bb Cream SQB tu, comel kan? Aku ckp taknak percaye. 


Testimoni 
Memandangkan laktop aku kena penyakit berhantu semua gambau hilang, aku dapat share sikit je la gambar nye. Antara testimoni diriku yang kebabom ni

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

SEBELUM
*jangan carut akak tau diknon hehe

Nampak kan muke aku mcm tak sekata je. Parut sana parut sini. Gila hoiihh! Tak cantik lansung

SELEPAS
Haaa kau nampak? Parut still ade tapi nampak seketul je kan? 
Tinggal seketul parut cela di wajahku. Jangan tanya knp korang berubah jadi CiNDERELLA lepas pakai Bb Cream SQB


Waaaa, feeling CiNDERELLA sangat ni. Serius kot, dah dekat setahun lebih pakai Bb Cream SQB ni, jatuh cinta tahap ape entah. Ni gambar awal tahun


Haaaa, nampak tak perbezaan? Dah setahun consume produk SQB ni. Ni aku tempek Bb Cream SQB dengan consume sakura mask(dari bulan puase) Hilang kan parut muke? Ohsem sangat kakjah weihhh. 


Korang kena cuba wajib cuba Bb Cream dari SQB ni sebab ;-

1) Tak berminyak dan tak melekit, pakai sehari pun tetap maintain jelitawan uolls
2) Mesra pengguna, sangat mesra. PERCAYALAH!
3) Senang nak cuci bila nak ambik wuduk
4) Dapat menutupi cela yang ade dekat muke korang, tona kulit pun nampak sekata je tak berkecamuk lansung ya
5) Bb Cream ni dapat meremajakan kulit korang, melindungi kulit dari sinaran UV, SPF 30++
6) Kulit maintain sihat, awet muda uolls
7) Sesuai dengan semua jenis kulit
8) Tak sama mcm Bb Cream/ Foundation jenama lain
9) Sokong la produk keluaran bumiputra
10) TAKKAN AKU SORANG JE JELITA? MEH LA TRANSFORM JADI CINDERELLA SAMA SAMA. Hikkkkkkkkkkks!


Kang aku cakap lebih lebih korang cakap aku sembang la kaki lipat la kaki bangku la ape la, stress haku penat cerite korang cakap mcm tu. 

Langkah-langkah untuk tampil jelitawan: 

Klik >>> seqybeauty.blogspot.my << untuk info atau nak COD , boleh check stokis/agent yang berdekatan dgn korang, mane tau jiran sebelah rumah ke adik beradik korang ke yang jadi stokis/agent. Kalau diorg stokis/agent, sila  buat amukan ya sbb tak kenalkan dgn korang Bb Cream ni awal awal. Hihi. 

Klik>> seqybeauty.shoppy.my << Sape yang boleh sabar mcm aku ni, korang boleh beli direct website, maksudnya order online laaa. 

Sape ade instagram? 
Klik >> instagram.com/seqybeauty Dekat situ korang boleh tengok belungguk testimoni. SQB ade keluarkan produk lain jugak, semua iolls dah cuba uolls kecuali skincare sbb hari tu nak COD tetapi stock tak ade HAHA

Oleh itu, maka dengan itu. Aku menyeru semua kakak makcik mak mak dan semua kaum wanita, meh la kite pakai Bb Cream keluaran SQB ni utk tampil jelita. Eh lupa nak bgtahu, ade pengantin guna Bb Cream ni tau utk hari bersejarah diorg. Bukan setakat pengantin je, retis pun gune. Haaa, jangan pengsan dengar eh. 



Pengguna setia produk SQB,
CiNDERELLA ;) 
Muah cikedddddd

Thursday, October 22, 2015

Maskara


Semalam salah seorang dropship aku aju kan soalan tu dekat aku, haruslah berbunga bunga jiwa ragaku hikkkkkkks. Aku mmg ade masalah dalam bab bab maskara ni eh. Aku nak mate cantik, walaupun aku sorang je yang perasan mate aku cantik kebabom. Eh suke hati iolls laaa ;) Jangan kecam kakbed please.

Alhamdullillah, Allah bagi pinjam aku mate. Tu pun dah kira bersyukur sangat dah kan, dari orang lain yang tak bernasib baik, tak mampu nak melihat. Insaf terus!

Bebalik cerite asal, dari dulu mmg aku suke pakai maskara dari silky girl ni. Start tahun 2011 tak silap aku, beli dekat watson atau gurdian dlm sebelas ringgit ke dua belas ringgit lebih entah. Murah kan? Tapi sangat cantik eh, panjang dan melentik sangat. Ibu aku pakai yang bodyshop punye pun tak best tau. Lepas tu bulan puase tu adik aku beli relian maskara pulak sbb tengok testimoni dia kebabom sangat. Mmg best tapi aku mls sbb kena consume sampai dua jenis maskara. Dah la aku ni pemalas naw naw. So kadang kadang je la aku pakai relian tu, aku rase better gune silky girl je. 


Ni gambar ahad minggu lepas, suka sangat tgk muke makin okay. Pakai sakura mask tiap tiap hari, tempek bb cream sikit, calit calit Wonder Desire sikit. Mmg nampak perubahan parut dekat muke aku ni. Maklum laa, muke tak brp nak suci kan. Hahaha! Dulu demam campak sape suruh mkn kicap kan, padan muke.


Haaa, ni la maskara tu. Cantik sangat bile pakai, senang je nak tanggal tau. Cuci muke dah tanggal. Setengah maskara susah nak arwah kau tau. Doplohpat kali cuci pun tak hilang hilang lagi.


Ni muke zaman bile entah, tahun lepas kot. Mase ni pakai tabita, beli dekat sis sepet jgk, heeee ;) Kulit mcm tak sekata lagi sbb baru pakai kan, mengelupas bak ular sawa kau tau. 
Jangan tgk kulit muke ye, tengok mate kittewwwww je tahu. Guna maskara silky girl tu je la. Melentik kan? Panjang kan? Jangan mintak tips nak lebatkan bulu kening dah la eh, tak dapek den jawab, hahaha. Tu mmg sejak azali, aku tak ade sapu minyak senyonyong ke, minyak dagu ke,
minyak masak ke, minyak angin ke. Mmg ori kening aku hitam lebat mcm tu. Jangan carut iolls, heeeee ;)



Haaa, ni relian maskara tu. Nak beli? Meh beli dekat kittewwwwww. RM15 je tau. Sempat promo kate kauuu. Hikkkkkkks


Nak cakap tu je utk setakat ni. Gambar dah boleh edit sejuta keping lepas ni sbb aku dah rajinkan diri download software dekat laktop berhantu aku ni hahaha. Lepas ni jangan muntah hijau ye.


Sekian, terima kasih.


Wednesday, October 21, 2015

Sembang teh tarik

Lama gila tak update blog, dekat sebulan jgk la. Semenjak laktop terkene penyakit berhantu ni kan, dia mcm jadi satu mcm je bile nak pegang laktop tu HAHAHA! Kau boleh bayangkan tak, laktop kesayangan yang kau beli gune duit sendiri, yang kau tatang bagai minyak yang penuh tu tibe tibe padam, dlm erti kate lain arwah dah. Habis semua memori daun pisang mengulit kenangan hilang. Nak edit gambau gambau pun kena download software balik. Aku pulak tak buat backup, bagus kan? Aku ambik sistem komputer HAHAHA!

Ni pun aku update gune samsung note je ni. Waaa motif sebenar nak ckp kittewwwww gune samsung note kahkahkah! Gelak sopan sopan ehh. 

Berbalik pada cerite asal, aku update blog tgh mlm ni adalah di sebabkan sis sepet tgh cari blogger yang aktif blog. Haruslah aku rajinkan dirikuuuuu. hikkkkkkks


Ade 8 entry yang aku tak publish gara gara gambar aku tak edit. Pedulikkan! Nanti ade mase aku rajinkan diri utk edit gambar tu. Dulu leklek je tak edit tak watermark kan? Skrg tak boleh uolls know, sbb aku terjumpe satu facebook ni gigih gune gambar aku dgn merul buat DP facebook. Kurang kasih syg gamak nyeeee org tu. Ke dia tak boleh terime hakikat yang aku dah tak ade pape dgn merul? Tapi ape kena mengena dgn dia? Aku yang putus kau panas naw naw. Lupe letak hashtag pulak, mls patah balik sbb update gune handfone. Kahkahkah!


Esok kite update lagi tau, lambai tangan ala ala CiNDERELLA!

Iklan kjp eh, shawl dah available tau. Instant otw , sabau banyak banyak. Tarik nafas lepas slow slow.

Warna pastel grey ni mase mule mule beli kain, mase siap jahit tu kan, aku tgk mcm tak cantik tak feeling CiNDERELLA lansung tau. Tapi dah pakai waoww! Terus feeling jadi duta Qu Puteh Qu Puteh baru la meletop kebabom. Hai DatoSriVida, sep sikit. Patut la wanie pilih warne ni utk bridemade. Thankyou beli dgn kittewwww. Sempat lagi aku ni HAHAHA