Tuesday, September 15, 2015

#throwbacklecturer!


Semalam aku off whatspp awal kot 8.59 dah off internet, selalu nak tidur tak off pun, tiba tiba semalam aku off. Mood kelaut, tidur berteman airmata, auwww! Bajet putera raja nak mai tolong dalam mimpi. Bangun pagi ni terus terkejut, hoihhhh mimpi gila. Tetamu tak diundang sangat menjelma. Siap mak kak dia sekali join. Kau dah knp tut?

Bangun pagi ni terus whatsapp dengan eyma luahkan perasaan, sebak sangat sambil taip whatsapp sambil meleleh airmata. Amboi perangai tu!

Tiba tiba eyma buka topik dia pegi kutuk lecturer dia. Terus throwback zaman kolej aku dulu, sem 4 tak silap aku hahaha.

Masa sem 4 kan, lecturer aku aku namakan Cik A yaa. Dia ade buat test dalam kelas, dia yang jarakkan tempat aku dengan budak budak yang lain. Bila dah habis jawab dia suruh keluar duduk dekat luar sbb ade budak yang tak habis jawab lagi. Aku dengan budak budak lain duduk la luar. Bila semua dah siap jawab dia panggil semua masuk dalam kelas. Tiba tiba dia suruh mengaku sape meniru tadi jujur bagitau. Eh dah knp? Dia cakap sape jujur mengaku meniru dia bagi lulus. Aku tak meniru buat apa nak mengaku kan. Ada dua org mengaku, Ikhwan dengan sape entah lagi sorang mengaku. Lepas tu diorg dua org terlepas. Lulus terus! Yang tak mengaku kena repeat paper eh. Memang bengang la aku. Habis kelas terus aku update status dekat facebook. Masa sem 4 aku MPP lagi yaa.

"Orang tak meniru suruh mengaku meniru, baik satu kelas mengaku meniru. Semua lulus! Siap aaaa, aku report akademik"

Aku update macam tu je kot dekat fb. Esok tu aku msg Cik A tu, cakap nak repeat pukul brp. Alih alih dia reply dia cakap awak tak payah repeat tapi awak kena jumpa sy. Esok tu aku pegi jumpa dia. Dia suruh jawab soalan lisan 5 soalan lepas tu aku boleh berambus. Aku jawab semua soalan dia dengan betul yaa. Berambus terus. Masa tu adik Ewan ikut aku jumpa Cik A tu. Dia tercenggang tengok cara aku jawab. Hahaha! Benda betul aku tak takut eh.

Minta maaf Cik A sebab sy berperangai sebegitu rupa. Tapi mmg ramai student tak suka dia sbb perangai kerek nak mampus tu. Sekali lagi minta maaf kahhhhhh! Aku cakap Cik A eh, jangan ada lecturer lain terasa pulak yaa. hahaha



Insan lemah,
Cinderella.Anabella

Sunday, September 06, 2015

#throwback


Tajuk tak boleh blah lansung, bajet macam  hidup ni di alam fantasi sangat.
"Hidup kerja nak memoyo je syasya ni", eh suka hati aaaa.
Hidup kena penuh dengan angan angan kate ko, hahaha.

Mase tengah cuci ayam dalam sinki tadi kan, opkos laa ayam yang dalam sinki kan takkan aku pulak. HAHAHA
Aku ter'throwback' perangai ewan mase mula mula kenal dulu kahhhhhh! Kelakar kot.
Dulu mase still dengan askar tu, aku kan tak brp nak contact askar tu kan, so so je laaa. Kak Nieza iolls tak kutuk adik uolls eh. HAHAHA!
Ewan suka tanya aku. "Syaa, syaa okay"? Ehh kau gila tak okay haruslah okay hahaha.
Soalan tu aku suka dengar. Bergetar berkocak botol budu kahkahkah!

Mase mula tangkap cintan dengan dia, pehhh tak reply msg terus call weihhh * zaman tu tak muncul lagi whatsapp berasap ni. Bukan aku call eh tapi dia call. Hostel aku denga dia sebelah sebelah. Nak dijadikan cerita katil dia hujung alam dekat tingkap. Hoihhh! Sama kot dengan aku, hakak suka naw naw laaa. Bila bergayut dia ambik hammer hentak dekat dinding. Rase getaran tu sampai bilik sebalah aku. Yang aku ni ambik botol ketuk balik, dia pun dengar lepas tu gelak sama sama. Eh bodoh sangat perangai dulu dulu. Hahaha! Matik laa ade orang menyumpah baca blog aku ni kahhhhh sangat weihhh.

Sekarang ni bukan tak reply whatsapp, call pun jarang yaa. Dia sibuk dengan kelas dia, dengan projek berjuta juta billion tu tau. Up sikit dari 2.6 billion tu. Saya tak bersalah jibby! Hihihihi

Kesimpulannya?
Perempuan ni diawal percintaan dia leklek ja, tak macam lelaki yang tak reply whatsapp call tanya knp tak reply whatsapp, tiap tiap hari kena send gambar.

Lelaki dia akan berubah bila dah lama relationship tu. Maksud aku bukan dia bosan ke ape ke cuma tu mungkin sifat dia kot. Perempuan ni terbalik, bila dah lama baru dia nak macam tu, call bila tak reply whatsapp. Risau kot kot ade tipu muslihat sbb dah jadi hak dia kan, mane boleh kongsi. Haaa cenggitu cerita.

Aku selalu buat perumpaan sendiri pasal lelaki prmpn ni. Lelaki kan gila motor, kereta.

Lelaki sayang prmpn macam motor/kereta. Sebab? Mase belum dapat motor, lelaki akan pulun sepulunnya untuk dapatkan. Bila dah dapat dia akan lap motor/kereta jaga dengan sepenuh hati sebab benda baru. Bila dah lama, dia tahu motor/kereta tu dah jadi hak dia takkan ade sape akan ambik, dia pun buat leklek je. Tapi bila dah excident, repair macam mane pun tetap tak sedap dah bila kau drive motor/kereta tu. Macam hati laa, bila dah tawar susah dah, tetap tak sama macam dulu. Bila motor/kereta kau kena curi susah dah. Peratus nak dapat balik tu 50-50 je".  

Ehh ni perumpaan je tau, bukan aku tujukan dekat sape sape. Kang ade pulak yang email maki hamun aku. Tapi aku suke je terima email, sebab email yang masuk dekat aku automatik ewan akan dapat. Kahkahkah! Haaa, berani ke? Meh aaa email meh meh. Hahaha!

Perumpaan aku tu tak ade kena mengena dengan yang hidup mahupun telah meninggal dunia tau, mihmihmih.


Nahhh setepek gambar tuan tanah kedauuuuu, hihihihi. Shawl masih availabel yaa. 
Meh order meh, meh meh! Whatsapp aku kalau nak tengok warna lain tau +601116927642 




Iloveyou abam sado,
Muah ciked :*


Wednesday, September 02, 2015

Review sambil promote kate ko!


Haaa, nahhh kau rasakan. Nak sangat dropship kan, padan muke! Before ni jual produk promote sendiri sekarang dah ade agent dropship sendiri. Rasakan penat ke tak penat! Cannot laa, hahaha!
Tapi aku suke je dapat borak borak dengan diorg semua. I is suke u know. Hahaha

Alhamdullillah, aku dah ade 40 plus plus agent dropship. Dapat tolong orang yang nak mulakan bisnes tanpa menggunakan modal. Yeayyy! Sis Sepet, awak memang super inspirasi saya tau, muah ciked, auwww! Rase nak lempang diri sendiri.


Meh nak close up muke dulu dengan skrg. Nampak tak parut pipi tu makin pudar? Ke sebab jauh dengan Ewan? Aku ni memang ade satu masalah harmon kau tau. Aku taktau la ni sbb aku perasan sendiri ke atau mmg perasaan cinta yang menebal terhadap Ewan. Kalau dekat dengan dia kan, jerawat aku jarang gila naik, bila jauh kan tu dia bakhang jerawat aku berpusu pusu lumba lari sape paling lama, besar melekat dekat muka aku. Kongajaq sangat! 

Okay sebenarnye kan, gambar atas ni aku pakai sakura mask dari founder Sis Sepet ye. Sakura mask tu aku dapat hadiah dari Kak Ara yang jelitawan rupawan dermawan tu yaa. Tak sabau nak guna mase mula mula dapat, lepas tu ibu aku pulak bawak pusing tesco. Aku ni pegang kejap simpan kejap dalam beg. Ishhhh! Cannot laaaa. Sampai rumah terus zassssss tempek. 

Tudung biru tu gambar sebelum aku pakai. Tudung pink ala ala belacan tu lepas sebulan tak silap aku. Aku belek belek gambar terus macam pehhhh wuuuu wallaweh senyum sorang sambil bermonolog sorang sorang, ehh cun jugak aku ni eh. Kahhhhhhhh! Taraaaaaa, nampak hasil tak? Meh la order dengan iolls wahai uolls sekalian alam. Meh kite cantik sesama. Nanti aku upload gambar sakura mask eh. Aku malas nak transfer gambar, sorry.

Tu je nak cakap,

Eh meh la join dropship kittewwwwwww *hashtag sorok muka bawak bantal

Muahh ciked weihhh, auwwww!

Tuesday, September 01, 2015

Miracle Skin Botox Serum


Meh kite tunjuk gambar dulu bagi orang tergoda.

Haaa, tergoda tak tergoda tak?? Meh sini hakak nak ceritaaaa. 

Sape yang takut nak buat injection tapi nak kesan yang sama macam injection boleh cuba Botox Serum ni tauuu. 1 box ade 10 botol. 1 botol ade 2ml. Bergantung pada pemakai jugak. Ade orang boleh guna sampai 4 5 kali 1 botol serum ni.

Bukan inject ye, sekali lagi nak ulang. Tak payah nak tahan sakit ke inject ke ape ke eh. Sapu je dekat muke. Korang akan nampak kesan yang sangat menakjubkan kedebabom! Kulit jadi licin, halus. Muke jadi tegang macam che ta. 

Kebaikan miracle skin botox serum:
  • Membentuk muka menjadi v shape uolls
  • Menaikkan pipi yang jatuh dan menjadikan ia berbentuk cantik bila anda tersenyum
  • Melembapkan kulit sambil memberikan effect glowing
  • Mencerahkan kulit tanpa pengelupasan yang menyakitkan
  • Mengecilkan pori pori muka supaya muka anda tidak lagi berpeluh dan berminyak
  • Merawat jerawat dan jeragat
  • Mengurangkan kedutan dan garis usia yang terbentuk di wajah akibat stress dan peningkatan usia anda
  • Membentuk bibir anda supaya kelihatan penuh dan seksi
  • Kesan akan di rasai serta merta
  • Dan yang bestnya adalah HALAL!



Meh close up sikit gambar. Nampak tak perbezaan gambar atas dengan bawah? 
So tunggu ape lagi. 


Search facebook qasehbeauty solution lepas tu sebut name iolls sepuluh kali, harus dapat diskaun meletop top top. Hikkkkkkks




Iloveyou my readers :)
Muah ciked