Tuesday, July 28, 2015

Akad nikah & kenduri belah prmpn


Gigih aku update dua entry hari ni HAHAHA! Sebelum aku lupa cerita ni baik aku update awal-awal. Mula-mula patplohlapanjam jugak aku fikir nak up entry ke tak dekat blog pasal ibu ni. Yela kan, mulut manusia mane boleh tutup. Ade je orang comment dekat facebook aku.

"eh kau dapat ayah lagi"?
"eh mak kau kawen lagi"?

Kau dah knp tanya soalan macam tu? Sawan? Tuhan nak balas kejap je hoihhh. Jaga la mak bapak kau tu elok-elok ye. Mintak-mintak berkekalan la hendaknye. Yedok??? Aku malas nak bersyarah pasal kawen-kawen ni sebenarnya, membazir ailio iolls je uolls. Kau kawen nanti kau faham la sendiri. Layan gambar je la ehh.


Daddy berdebar-debar. Mula-mula aku macam eh malas nak panggil daddy tapi dah anak-anak dia panggil daddy, aku dgn adik-adik pun ikut je laa. Nak panggil abah kahhh! Very the kampung kan aku. 


Dengan dua kali lafaz, ibu sah jadi istewiiii daddy. Auwww! Aku yang memeleh airmata bagai nak gila. Saiko gila aku ni. Kali pertama blackout, daddy terkejut HAHAHA!



Masa ni kelakar, sebab tokcik dah bukak penutup tu ala-ala arab tu. Lepas tu diorg suruh pakaikan balik sebab nak bagi daddy yang bukak sendiri. Tokcik aku nervous. Bila dah pakaikan balik, daddy tak boleh bukak pulak HAHAHA!


Family sebelah daddy. Suku je ni, yang lain hilang. Baju biru tu nanny ya, mak daddy. Selesai akad nikah aku terus gerak balik tak sempat nak ambik gambar sebab aku nak settle catering, photobooth segala bagai.


Pakai cincin


Hantaran pihak prmpn utk lelaki


Gambar pertama dekat rumah. Ibu aku pun layan kepala aku


Aku, Fattah, Maksu & Maklong


Budak ni suka bagi rindu dia tau. Tak suka tak suka! Rindu gila hoihhhhh


Yang pakai spek tu anak daddy yang sulung, alom, ibu, iolls yang jelitawan & alis krekkk.


Berguna gila photobooth aku dengan alis ni. Tak sia-sia tidur pukul 2 3 pagi tambal stick tu,


Hot couple ever, auwwww! Tokshu & toksu :)


Haruslah besarkan gambar ni, HAHAHA! Aku lari tema siket. Kemain beli baju ewan last-last baju aku hampehhhh.


Geng sangat ni hoihhh! Diorg semua form 1 form 2 form 3. Aku je darjah enam dekat sini. KAHHHH!


Pakai selipar je aku. Kau mampu? Baju glamour kemain sekali tengok bawah hampeh. HAHAHA


Abang-abang sado & kakak jelitawan. Auwwww! Lempang satu kali


Budak ni mmg kegilaan sangat hari kenduri tu. Habis semua orang dukung dia. Baju belang tu pakngah aku tapi aku panggil abah sebab dia jaga masa aku kecik dulu. Baju hitam tu angah, sepupu iolls. Sado sangat dia kahhh!


Nurul dengan budak handsome. Muahh ciked Fattah :*


Gambar belambak tapi aku malas edit laaa. Nanti upload dekat insta tengok puas-puas ehh. Yeayyy! Kite dapat daddy baruuuuuuuu :):):):):)

2 comments:

  1. Lawa Ibu sya...mcm kakak & anak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua orang ckp mcm tu, mcm kakak dgn anak hihi. Kena mkn ulam byk-byk ni.

      Delete