Tuesday, July 28, 2015

Kenduri daddy


Siap edit terus update. Laju gila aku hari ni, clap clap ;)

Pukul 12 lebih baru gerak dari rumah makngah, berkumpul dekat tol penang. Ohh ya, daddy iolls orang penang eh. Dekat je haaa kampung iolls wahai uolls. Huhuhuh (geng amran sangat ni) Dekat pukul 2 jgk sampai dewan tuuuu. Aku lupa nak ambik gambar nama dewan, so aku lupaaa.


Nampak hidung jambu air aku tu. Kajol Malaysia sangat weihhh.


Masa mula-mula sampai semua orang pakat menjerit. Eh aku macam dah knp korang ni? Pengantin je kot. Lek-lek dah aaaaa. 


Tiba-tiba sesat gambar mase dekat kmpg. Aku ni dah knp? Salah entry. Tapi aku suka je, janji ada gambar iolls. Kahhhh!


Alis takkan ambik gambar kalau nampak gigi sbb gigi dia macam pontianak. Tajam kirim kanan Hahaha


Baru aku sedar ibu aku cantik rupanya pakai tudung ala-ala bawal ni. 


Maksu and meeeee ;) Ibu Fattah yang omeyyyyy


Auwww! Bakal daddy misali sangat ni. Kalau pakcik makcik aku baca ni mesti kutuk aku gila sbb buat caption miang nak mampus. Eh suka hati aaaaa HAHAHA


Lagi dengan makshuuuuu ;*


Tak sah kalau tak ada budak handsome ni. 


Maktok awat pejam mata? Tak kisah la janji iolls cantik. Amboi maksu, cahaya kejelitaan sangat ni


Geng bergosip, aku kawan dengan bdk2 ni jeee. Baru rasa remaja, kawan dgn bdk sekolah


Baju biru blkg tu bukan remaja ehhh. Dewasa kini dah dia tu. Iolls je maintain remaja, auwww!


Sorry iffah, muka sekerat. Tapi style kot weihhh!


Us


Erica, anak daddy & alom


Pengantin baru yang selalu kena sakat, kahhhh!


Merenjis direnjis


Makan beradap. Maktok dah knp mulut tu? Kemain, pandai dah buat memek mukaaa.


Fattah & Angah


Alolo omey angatttt! Cium kang tau laa. Asal ada Fattah mesti ada angah. Sorry aaa, tak ada niat sebenarnya. Kang korang cakap "eh apehal angah je ade ni"? iolls tak meminati angah okayyy, memintati orang yang dia dukung tu je ehh. Kang tak memasal masuk metro esok HAHAHA!


Daddy, maktok, nanny, ibu :*


Kami serombongan, 10 bijik kereta. Aku dah la tak brp mahir jalan penang. Suruh Ewan follow diorg dekat2 je, bila ade orang potong aku marah ewan. Lepas tu Ewan cakap aku pentingkan diri sendiri. Lepas tu aku sentap sbb kena marah dgn Ewan. Seminit diam lepas tu aku gelak lepas tu Ewan usha pelik. Kahhhhh! Brp byk lepas tu deyyyy? Aku mmg spesis tak reti sentap lama-lama dgn Ewan. Kang dia suruh aku turun kereta jalan kaki. Ehh, ni penang bro, gua ramai kawan dekat penang HAHAHAHA!




Lepas balik kenduri tu sempat p dating sat dengan ewan. 
I love youuuuuuu! Auwwwww





Akad nikah & kenduri belah prmpn


Gigih aku update dua entry hari ni HAHAHA! Sebelum aku lupa cerita ni baik aku update awal-awal. Mula-mula patplohlapanjam jugak aku fikir nak up entry ke tak dekat blog pasal ibu ni. Yela kan, mulut manusia mane boleh tutup. Ade je orang comment dekat facebook aku.

"eh kau dapat ayah lagi"?
"eh mak kau kawen lagi"?

Kau dah knp tanya soalan macam tu? Sawan? Tuhan nak balas kejap je hoihhh. Jaga la mak bapak kau tu elok-elok ye. Mintak-mintak berkekalan la hendaknye. Yedok??? Aku malas nak bersyarah pasal kawen-kawen ni sebenarnya, membazir ailio iolls je uolls. Kau kawen nanti kau faham la sendiri. Layan gambar je la ehh.


Daddy berdebar-debar. Mula-mula aku macam eh malas nak panggil daddy tapi dah anak-anak dia panggil daddy, aku dgn adik-adik pun ikut je laa. Nak panggil abah kahhh! Very the kampung kan aku. 


Dengan dua kali lafaz, ibu sah jadi istewiiii daddy. Auwww! Aku yang memeleh airmata bagai nak gila. Saiko gila aku ni. Kali pertama blackout, daddy terkejut HAHAHA!



Masa ni kelakar, sebab tokcik dah bukak penutup tu ala-ala arab tu. Lepas tu diorg suruh pakaikan balik sebab nak bagi daddy yang bukak sendiri. Tokcik aku nervous. Bila dah pakaikan balik, daddy tak boleh bukak pulak HAHAHA!


Family sebelah daddy. Suku je ni, yang lain hilang. Baju biru tu nanny ya, mak daddy. Selesai akad nikah aku terus gerak balik tak sempat nak ambik gambar sebab aku nak settle catering, photobooth segala bagai.


Pakai cincin


Hantaran pihak prmpn utk lelaki


Gambar pertama dekat rumah. Ibu aku pun layan kepala aku


Aku, Fattah, Maksu & Maklong


Budak ni suka bagi rindu dia tau. Tak suka tak suka! Rindu gila hoihhhhh


Yang pakai spek tu anak daddy yang sulung, alom, ibu, iolls yang jelitawan & alis krekkk.


Berguna gila photobooth aku dengan alis ni. Tak sia-sia tidur pukul 2 3 pagi tambal stick tu,


Hot couple ever, auwwww! Tokshu & toksu :)


Haruslah besarkan gambar ni, HAHAHA! Aku lari tema siket. Kemain beli baju ewan last-last baju aku hampehhhh.


Geng sangat ni hoihhh! Diorg semua form 1 form 2 form 3. Aku je darjah enam dekat sini. KAHHHH!


Pakai selipar je aku. Kau mampu? Baju glamour kemain sekali tengok bawah hampeh. HAHAHA


Abang-abang sado & kakak jelitawan. Auwwww! Lempang satu kali


Budak ni mmg kegilaan sangat hari kenduri tu. Habis semua orang dukung dia. Baju belang tu pakngah aku tapi aku panggil abah sebab dia jaga masa aku kecik dulu. Baju hitam tu angah, sepupu iolls. Sado sangat dia kahhh!


Nurul dengan budak handsome. Muahh ciked Fattah :*


Gambar belambak tapi aku malas edit laaa. Nanti upload dekat insta tengok puas-puas ehh. Yeayyy! Kite dapat daddy baruuuuuuuu :):):):):)

Monday, July 27, 2015

Raya pertama 2015


Lama iolls menyepi kini iolls kembali bersiaran. Dimulakan dengan gambar raya pertama dan di akhiri gambar raya pertama jugak. Muahahahaha! Raya tahun ni sangat lek-lek je, sempoi je. Selalu raya pertama duduk rumah tunggu orang datang. Tapi kali ni lantok kau laa, keluar beraya suka hati je. Gambar raya dekat kampung sendiri tak ade lansung eh, gambar raya dekat rumah orang je ade. Kau mampu melompat dekat rumah orang? Lepas solat sunat raya, lepas tu beraya dengan makcik pakcik, maktok, ibu adik beradik semua (harus ada adegan airmata HAHAHA). Lepas beraya makan ketupat rendang terus gerak pegi kubur arwah tokwan. Lepas tu rehat lek-lek dekat rumah, tidur terus sampai ke petang HAHAHA! Bangun terus pegi beraya rumah orang. Hudoh gila perangai bak hang!



Dimulakan dengan dengan gambar family. Aku rasa ayu pejam mata, kahkahkah!


Sorry maktok, tak nampak muka. Aku tak faham knp dgn aku ni. Syok terlampau lepas melantak durian dekat rumah orang. Buruk perangai hoihhh!


Pipi tu dari jauh mmg nampak macam pau. Ehh aku suka jeeee. Tok aku memandang je cucu dia kena sampuk sawan camera. Kahhh!


Cehhh, semua bajet ayu. Yang aku duduk mcm sedia nak lari je. Hudoh betul tengok bontot sendiri mcm ittewww! Hoihhh buruk buruk.


Alis mmg sawan teruk dia ni. Tak jelita lansung tau, pakai baju kurung lepas tu posing mcm power rangers. Ishhh budak ni. Yang tudung coklat baju biru makcik aku tapi lek-lek je panggil nama dia, Nurul nama nya. Sebelah Nurul maktok iolls eh, single lagi. Sebelah maktok ibu iolls, masa ni single lagi. Skrg no no no! Sebelah ibu auntie ape entah nama dia, aku lupa. Aku pegi raya rumah dia laaa. Sebelah tu toktam. Eh, aku dah ingat nama auntie tu, auntie ros nama dia. Hahaha! Makan semut terlampau banyak sangat.


Terimalah babak lompat melompat macam monyet tak cukup bulu dari adik aku, Alom. Macam sepak aku je budak ni. 


Tengok je la gambar ni. Malas bagi caption. Tak larat. HAHA




Tu je weihh cerita raya aku HAHA! Sebab sibuk dengan preparation wedding ibu. Jumpa next entry eh, arios amigos!



Tuesday, July 07, 2015

Laktop berpuaka


Eh, aku cam pelik siket. Last aku guna laktop malam rabu malam tiba-tiba bangun pagi esok tengok laktop blank. Rileks je aaaa, tapi nak on tak boleh. Laktop ni saje nak uji tahap kepandaian aku sejak habis study ni. Tiba-tiba dia suruh buat partition. Eh eh apa jadah semua ni? Rasa macam eh, ni dulu mase sem 1 aku belajar format komputer zaman purba tu. Hoihhhh! Betul laa. Laktop aku berjaya format diri sendiri tanpa bantuan aku. Kau rasa? Aku rasa ayamas sangat. Aku tak buat backup lansung. Segala menatang mengulit kenangan semua dalam tu. I is sad u know. Gambar raya dari zaman bujang sampai dah beranak pinak 7 keturunan semua ade dalam tu. Its not funny u know. Nasib la aku ni jenis penyayang tahap keibuan, gambar ewan, segala video bercinta lucah terlarang aku save dalam handfone sebab 10 video ewan yang membuatkan aku menangis teresak esak tu aku akan tengok setiap kali gaduh gaduh anje. Takkan setiap kali gaduh kena on laktop kan, haruslah save dalam handfone. Gaduh anje2 je buka tengok, haa kan senang. PJJ amat menyiksakan diriku yang jelitawan ni. Harus tiap malam tengok video gedik ewan HAHAHA!

Berbalik pada topik asal. Hoihhh, korang percaya ke laktop format sendiri? Ke laktop aku ni ade saka? HAHAHA bodoh gila. No no, jangan tinggi sangat imaginasi tu. Takdir! HAHAHA.


Salam Ramadhan ke 21 ;)
Prmpn paling jelita xoxo