Wednesday, June 24, 2015

Seqy Beauty


Bulan bila entah la entry aku ni tapi aku tak publish2 lagi. Siap tambah ayat lagi haaa.

Sape follow blog sis sepet dia tau la produk yang aku review ni. Aku tak ade la sehebat blogger blogger lain, sekadar suka suki jeeee. Aku follow blog sis ni sejak dia single, bertunang, kawen dan dapat beby. Mula2 kenal dia sorang je lepas tu habis semua adik beradik dia aku kenal, ala-ala kim kardashian sangat ni HAHAHA! Dulu aku selalu beli tabita dekat dia (kantoi pakai tabita, wakaka) lepas tu dia keluarkan produk sendiri. Pehhhh! Lap peluh aku dengar, aku rasa orang genius je kot boleh macam tu. Ke sebab aku yang malas? Kahkahkah! Hasil gabungan sis sepet dengan husband dia, maka terhasil lah Seqy Beauty. Cakap banyak tak guna, jom cuci mata dan cuci poket HAHAHA


Ni produk pertama yang berjaya dihasilkan oleh Seqy Beauty, bb cream. Mula2 beli tabita dapat free trial bb ni, saje gatal nak try guna padahal dalam hati memang dah niat nak beli hahaha. First cuba memang best gila kot. Bb cream ni dia cair, so dia tak melekit macam cream lain. Produk Essence pun bbcream dia boleh tahan mahal tapi melekit yaa sebab aku dah cuba ibu aku punya dulu. So engko jangan ingat produk mahal tu best tahap macam cinderella ye. Lepas pakai essence mak nenek aiii, berpeluh tahap aku nak cuci muka doplohpat kali. Lepas habis trial bbcream seqy beauty aku pun beli sebotol bbcream. Hoihhh! Comel sangat botol dia. Nak usung sana sini senang sangat okay? Disebabkan masa tu aku study lagi, maka cepatlah habis bbcream tu, dalam dua bulan lebih kot, ke tak sampai eh? Setiap kali lepas mandi aku wajib tempek dekat muke. Repeat kali kedua. Tahan lama siket laaa yang kedua ni sebab sayang nak guna HAHAHA.

Lepas tu tiba2 seqybeauty keluarkan produk baru. Cleanser yang tersangatlah wangi nak arwah. Tak memasal hati berlonjak nak beli. Kalau beli cleanser saje rugi haruslah aku beli bbcream sekali even yang botol kedua tu habis lagi. Tamak gila!


Taraaaa, ni Kak Ara, kakak owner Seqy Beauty. Kan aku dah cakap, semua adik beradik dia aku follow. Peminat gittewww ;P Kak Ara, gambar ni comel sangat tu sebab ambik gambar ni. Engkorang kalau nak order boleh dekat Kak Ara tauuuu. Tu dah siap nama IG aku bagi. Promote sangat ni weihhh

Cleanser dengan bbcream botol ke 3 aku beli dengan kak Ara ni laa. Sangat peramah okay, tittew shukeeee :) Setiap kali masuk bilik air nak cuci muke, kau rase? Hahaha. Macam tipu kan? Tapi percayalah ye. Itu adalah kenyataan. Aku syak la kan, sejak aku pakai produk ni parut dekat muke aku makin pudar. Serius talk weihhh!


Ni muke aku tak pakai bbcream, parut jerawat engko jangan cakap laaa. Jerawat tu macam nak tunjuk aku sorang je ade jerawar besar gedabak macam tu dalam dunia. Kongajo sangat!



Nampak tak perbezaan dia? Bbcream ni ade 3 kod tak silap aku. Dari botol pertama lagi aku memang pilih kod 2. Natural gittewwww. 

Sebab2 engko kena cuba bbcream ni:
Bbcream ni sangat sesuai untuk semua kulit, engko hitam ke sawo matang ke pramatang ke memang sesuia laa. Contoh macam engko ade masalah parut macam aku ni kan, bbcream ni dapat tutup parut2 tu, lepas tempek bbcream dekat muke terus muke berubah jadi cinderella, tak payah pakai bedak pun tak ape dah. Bbcream ni dapat mem'flawles'kan kulit korang macam beby. Gittewwww! Jangan risau eh, bbcream ni dapat melindungi kulit korang dari sinaran UV. No more bintik hitam eh. Dan yang paling penting dia tak berminyak, melekit. Kan aku dah cakap tadi macam air je, lembut bak hang!



Ni sebab engko kena pakai cleanser Seqy Beauty:
Kalau engko pakai maskara kan, susah gila nak tanggal. Ke aku sorang je? Hehe
Pakai cleanser ni sekali je dah tanggal tak payah cuci banyak kali. Buih dia tak payah cakap laa, engko picit sekali dua pun memang dah banyak gila buih dia.



Ade dua produk terbaru, sakura mask dengan skincare. Aku dah tengok testimoni diaa, rata2 semua positif. Sakura tu paling win kot, telan ailio baca. Memang superb! Bukan setakat mak2 tapi anak2 bapak2 pun boleh pakai. Memang jimat gila kot. Cakap banyak taknak laaa, korang kena beli. 


Klik > Seqy Beauty < kalau korang nak order. Tak pun search je dekat instagram Seq Beauty nak order. Boleh pos boleh Nak order dekat kak Ara pun boleh.






Sekian dari saya, *botol ketiga bertahan sampai hari ni :P
Cinderella :)




2 comments:

  1. Bb cream sgt best !!
    Nanti nak try set skincare pula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kite kak. Lepas raya ni nak try skincare pulak. Jom cantik sama2 :)

      Delete