Wednesday, March 25, 2015

Throwback zaman lampau


Smlm mmg hari malas utk aku. Mandi masak makan cuci baju semua aku malas ea. Lepas adik aku pegi sekolah aku tidur sampai nak dekat pukul 10. Hoihhhhh! Dasar pemalas kau ni syaaa. Bila dah bangun aku rendam ayam semua, tiba2 bau satu aroma yang menusuk ke kalbu. Jiran sebelah ni masak ape lahaiii. Rasa mcm nak merangkak bawak mangkuk tingkat pegi minta lauk nasi semua dekat rumah Cik Ani ni. Aku pun gatal la update status dekat fb.



Lepas eyma comment terus aku mention dekat eyra HAHAHA! Aku dari sekolah lagi suka reka resipi sendiri. Sambal udang, sambal ayam semua aku try reka. Tapi bukan guna cili kering tau, aku tumbuk cili padi tu lepas tu aku tumis lepas tu aku campak udang ke ayam ke benci potong ke, menda yang ada depan aku semua aku campak tapi idak lewww aku campak lesung batu pisau garpu depan mata aku tu, maksud aku bahan yang nak masak leww. Bahan uji kaji aku ni telah menawan hati eyra, hahaha. Dia selalu sebut pasal sambal udang aku tu. Chef bertaraf 5 bintang pun tak boleh tiru resipi aku tu, aku murka kang "SEE YOU IN COURT".  Pagi ni eyra comment, terus throwback zaman sekolah, sawan aku dah kembali habis semua aku akan throwback, eh bongok nye lahaiii.

Form 4 -Eyra, eyma selalu dtg lepak rumah aku bila habis sekolah. Nak pegi cc la konon, zaman aku dulu zaman mmg lepak cc mmg gempak laa kahkahkah! Lepas makan dekat rumah aku jalan kaki pegi cc. Woiihhh, kau boleh bayangkan tak panas ke tak bila jalan kaki dekat padang golf? Rumah aku betul2 depan padang golf. Masa tu mane heran panas ke tak, janji boleh pegi cc. Gila bakhang! Padahal pegi cc tak sampai sejam pun. Pegi online myspace kot time tu. Fb ig twitter tak famous mcm skrg. Skrg password myspace lupa email pun lama, pakwe masa dlm myspace je ingat HAHAHA bongok *sambil taip sambil berdoa mintak2 la ewan tak baca, tiup kiri kanan puhh puhh puhhh* Cuba kalau skrg suruh aku jalan kaki.

Kadang2 eyra dtg rumah aku lepas tu petang2 lepak dekat padang golf, tunggu askar bujang lalu picit hon la konon. Eh bodohnya perangai dulu dulu, rasa mcm nak hentak kepala dekat dinding je bila teringat. Nak ckp tu je, arios amigos! Assalamualaikum ;)



Prmpn paling gojes,
Syasya Anabella




















No comments:

Post a Comment