Monday, June 02, 2014

Throwback Part 1 :D


11 bulan 2 minggu 2 hari dah. Tinggal lagi 14 hari, 2 minggu la tu kan ? Ramai orang tanya mcm mana aku boley kenal dengan Ewan sangkut sekejap je lepas tu terus nak tunang nak kawen bagai. Aku pun pelik dengan hati dan perasaan aku niy. Pheuwww ! Lap peluh nak bukak ceritaaa.

21 April dia daftar masuk kolej aku, aku jadi fasi , mpp kate ko, wakakaka ! Masa dekat orientasi aku tengok dia slow je tak mcm setengah lelaki lain ehh. Aku malas layan sangat dia, mcm belagak je. Lempang laju2 kang ! Bila time group permainan dengan fasi, aku buad karaoke tau. Moden sangat kan ? Haha. Dia karaoke lagu CEMPAKA DIREMBULAN. Lepas nyanyi aku ada gelak2 cakap dalam hati suara budak niy sedap jugak, boley ajak karaoke melalak dekat KP niy. Wakakaka! Mcm bodoh perangai aku time tu.

Habis orientasi aku keluar lepak dengan hisyam. Kebetulan prmpn intake time tu sorang je, aku usung je la. Bunga namanya. Hisyam ajak budak laki niy intake baru jugak, nama Jayjay. Jayjay niy la member Ewan. Keluar la mlm tu kami ber-5 . Aku duduk depan yaa, mana boley beralah dengan junior. Belagak gila ! Haha. Nyanyi doploh tigaploh lagu balik. Cuti sem, aku balik Kedah. Masa balik Kedah tu Ewan ada guna whatsapp hisyam, mintak number aku. Aku suruh dia bagi number dia, dia pun bagi la. 1 msg pun aku tak send, save number dia pun tak. Kejam kan iolls niy ?

Bila balik Kuantan, keluar lepak sekali makan apa semua. Aku niy p bgtau hisyam aku suka tengok muka Ewan la apa laa. Ingat lagi time dekat foyer hisyam bgtau Ewan. Ewan terus bangun blah tinggal kami dekat foyer. Woyyy hisyam lawak bodoh ape kau buad. Maki dalam hati je laaa. Dalam kepala otak aku niy , Ewan taknak jumpa aku dah ke, benci aku ke, tak suka ke aku suka dia. Kahkahkah ! ''Syaa okay'' ? Ayat dia sampai sekarang aku ingat. Terpaksa sambung part 2 pulak, tak larat nak taip dah ,hahaha!


To: Papa :)
 Sayang kamu sampai bila2 papa. walaupun papa bukan yang pertama tapi ma janji papa yang terakhir dalam hidup ma. Tengkiu sangat2 sanggup melayan perangai, karenah ma yang degil. Pa byk berkorban untuk ma kan syg ? Ma janji ma akan jaga hubungan kita sampai bila2, insyaAllah syg. Ma akan ingat pesan ibu dengan mak, jaga papa elok2. Jaga makan, pakai papa. Selagi masih bernafas, ma takkan pernah lupa papa walaupun sesaat. Bangun tidur nampak muka papa sebelum tidur nampak muka papa. iloveyou papa, iloveyou so mucho.




*sentimental aku malam niy. korang jangan muntah. Aku lempang kang ! Dengan Ewan mmg manje aku menjadi jadi tapi dengan dia je la, dengan orang lain penumbuk aku bagi, hahaha. Kbyeee


Tak ada tajuk !


Holla cikebom cikebom. 

Turun dari bas ambik teksi terus balik rumah. Penat jangan cakap laa woyy. Kalau aku ada kuasa sakti dah lama aku terbang dari Kuantan ke Seremban, malas naik bas menghabiskan duit. Ulang alik tiap hari je tau. Main dengan 'kalau' semua boley aku hadap satu persatu. Puihhhhhh !

Sebab aku balik Kuantan secara mengejut adalah disebabkan aku kena halau dari asrama. Wakakaka ! Eh kejam sangat ayat ittewww ! Budak Junior kolej aku terlampau banyak so aku yang senior berbudi pekerti lagi sopan dan santun haruslah mengundurkan diri. Aku dengan Ewan sama2 duduk rumah sewa. Mcm janggal mula2 aku rasa. Apa ? Rumah sewa ? Bil api bil air semua tu, apakah ? Sesuatu sangat. Nak kena fikir benda tu. Korang jangan gatal miang nak kawen awal yaa yang muda2 trang tang tang tu. Duit hoyy duit . Kalau la duit tu boley ku petik dari pepohon yang merendang, akan ku petik lantas ku tukarkan semuanya. Hahaha ! Bodohnya lawak aku niy. Huh !

Seperti biasa kalau jauh dengan Ewan memang aku akan meroyan mula2 tu. Nangis kejap, tengok gambar nangis, tengok video nangis. Mcm perempuan mati laki kau tau. Lepas tu tengok cermin gelak sorang2, knp aku nangis ? Mcm tak jumpa dah je lepas niy. Tapi tu lah aku yaa. Dulu masa zaman cinta monyet dengan pakwe2 lama tak ade la kronik. Bila dah menamatkan zaman kegemilangan niy rasa lain siket. Ewan pulak bagi kasih sayang yang mencukupi lagi la aku lentok habis. Kahkahkah ! 

Ehh cerita naik bas tak habis lagi woyy ! Aku sampai rumah tukar baju tanpa mandi yaa terus melantak nasi. Ehh , aku makan nasi 2 pinggan ? Manusia jenis apakah aku niy ? Dekat 3 minggu tengok nasi nak muntah hari niy aku cari nasi. Kebuluran kelaparan sangat tau. Aku jumpa Ewan biasa lah, kena paksa makan nasi. Jauh dengan dia berat hilang ber'kg2' tapi bila dekat dengan dia 10kg aku naik. Dulu berat aku 50kg je tau, zaman bercinta naik 4kg lepas tu bila bahagia siket berat aku dah 60kg. Tengok penimbang rasa penimbang tu bodoh rosak jahanam, tak reti nak nak sejukkan hati aku lansung penimbang tu tau. Tapi sejak cuti niy turun 5kg. Balik Kuantan Jumaat lepas rakyat Kuantan tegur aku kurus. Kagum sangat tau terus promote Jamu Slym4you ! Hahaha. Ehh, panjang pulak entry aku. K laa , byeee !



* Ewan cakap 1-2 tahun lepas kawen baru fikir anak. Makna nya ? Honeymoon laaaa. Hahaha ! Ehh , bubye