Thursday, May 15, 2014

Resipi Cornflakes Madu !


Hello ! Semalam ibu suruh buad kuih cornflakes madu tu. Tak pernah cuba, first time buad okay. Teruja sangat ! Hahaha . Bahan-bahan nak buad pun ringkas je . Jom try buad sesama :D

Bahan-bahan :

1) 200gram cornflakes ( gitu ehh ejaa ? Malas nak p cek dekat kotak , hahaha )
2) 3 sudu besar madu
3) 3 sudu makan gula
4) 100 gram butter
5) 3 sudu badam cincang
6) Buah warna warni ( Cerry ke kismis ke , ikut atas diri sendiri )


Cara-cara :

1) Panaskan madu, butter, gula atas api . Opkos laa panas atas api kan ? Takkan la dalam peti ais.
2) Kacau hingga yakin semua bahan tu larut. Lepas tu tutup api , biarkan sejuk siket.
3) Masukkan cornflakes, badam cincang ke dalam bekas bahan yang dilarutkan tadi.
4) Masukkan ke dalam cup2 comel. Akhir sekali letakkan buah warna warni atas cornflakes yang korang letak atas cup tadi yerr .
5) Biarkan sejuk sekejap .


Selamat Mencuba uolls !

Tuesday, May 06, 2014

Seremban Banjir !


Seminggu lebih dah tak mengupdate belog suci dalam debu aku niy . Sejak Ewan dengan maktok aku sampai sini aku tak melekat rumah lansung . Start hari khamis sampai la hari niy baru boley mengadap lappy kesayangan hamba niy . Dengan air tak ada dekat rumah , nak cuci baju tak boley . Huh ! Penad penad . Bini misali sangat aku layan Ewan tau , hahaha !

Hari niy Ewan balik Kemaman dah , 19 niy dia dah kena berkhidmat sebagai student yang berdedikasi dah , hahaha . Aku niy airmata turun laju gila gila walaupun dah berjanji dalam hati niy takmau nangis tapi meleleh jugak . Tarik tangan Ewan takmau bagi dia balik , berhingus mak hincik tau . Hahaha ! Nak taknak terpaksa lepaskan dia pegi jugak . Nak update belog niy pun terpaksa tabahkan hati , cewahhh ! Kejap kejap call kejap kejap call . Dia call aku , aku call dia . 

Baru lepas cakap dengan dia niy haa , dia sampai Cherating dah . Lega hati aku dia dah nak sampai Kemaman , terlepas dah jalan muadzam gelap gelita tu haa . Baru aku boley telan nasi dengan aman , kalau tak jangan harap aku nak makan . Duduk dalam bilik mengadap lappy tengok muka dia je laa . Mesti korang menyumpah aku kan baca blog aku niy . Ehh suka hati mak hincik laa nak cakap ape pun , blog iolls okay ? Heee :D Tapi niy la kenyataan nya , aku tak boley lawan perasaan niy . Tak kuad !

Gambar gambar kenduri sampai Ewan balik mintak maaf banyak banyak , iolls tak boley nak upload yaa . Privasi kate ko ! Hahaha . Aku hanya boley kongsi cerita saje buad mase sekarang , gambar gambar terpaksa stop kejappppp .

Nak mandi , byee !