Sunday, March 23, 2014

Ciri anak no.2


Anak Manja
Boley dikatakan memang aku manja dengan ibu tapi aku tak tunjuk ehh , heee :D
Malu kot dekat adik2 tengok , kata kakak kan , haruslah matang . Tapi kalau jauh dengan ibu ke nak balik Kuantan ke aku menangis bagai nak rak tau . Bukan setakat dengan ibu je ehh kadang2 dengan Ewan pun aku manje terlebih . Ewan selalu cakap aku manje tapi aku taknak terima . Aku ganas laaa , hahaha ! ( Taknak mengaku sangat )


Anak degil
Haaa , dalam manje manje dia ade degil okay ? Opkosss laaa , iolls sangat degil . Benda yang ibu tak bagi buad tu la yang aku buad tau . Suka sangat ! Hahaha . Ewan pun kadang2 merungut aku niy degil tahap gila . Benda yang dia larang aku buad lagi aku suka kau buad . hahaha ! Tu sebab kadang2 tiap2 ahri bergaduh . kahkahkah !


Keras kepala
Ade ehhh ? Ada siket kot . Dulu laa sekarang aku dah kurangkan siket . Sejak mengenali Ewan memang aku banyak gila berubah tau . Keras kepala aku dah hilang siket demi siket .


Bercinta
Haaa , yang niy tak perlu nak dipertikaikan lagi sebab anak kedua niy memang pencinta yang setia . Kahkahkah ! Kenyataan okay


Hati
Nampak je keras tapi dalam hati memang lembut gilaaaa .


Berdikari
Very independent , serius doe ! Hahaha . Mudah bergaul , kau campak je la kak bedah dekat mane pun senang je dapat kawan . Very take care of her sister and brother and all stuff belonging family . Mula la adik2 menyampah dekat aku . Semua kena report . Kahkahkah !


Arahan
Aku memang tak boley terima arahan tapi aky suka bagi arahan dekat orang . Hahaha ! Aku kan CEO Menara COD , lalalalala . Aku tak suka kerja bawah orang , aku nak bebas . Lalalala

Up to date 
Opkosss laa , aku nak kelihatan anggun jelita je depan orang ramai ehh . Sape pun tak boley lawan aku . Jangan nak overshadoesss iolls ehhh .

Gelak ketawa 
Walaupun sedih aku suka gelak sampai muntah dengan member2 , family aku . Pernah hari tu aku makan durian , lepak dengan budak2 bilik aku . Gelak punya gelak sampai muntah haaa , habis bau durian dekat tangga tu . Kahkahkah !


Tak peduli orang cakap belakang aku . 

Mula2 kalau aku tau orang tu mengutuk aku bagai nak rak mmg aku mengamuk . Rasa nak pegi lempang dia laju2 je tapi lama2 aku chill je ehhh . 

Kbye ! 

Memancing ! Huh


Sejak motor Ewan jahanam dek kerana Hisyam niy dia memang banyak gila habis masa dengan joran . Boley dikatakan tiap2 hari dia wajib pegi memancing tau tak . Aku niy serba salah tahap cipan nak beranak . Memancing tu sangat memerlukan tahap kesabaran yang tinggi okay uolls . iolls niy tahap kesabaran bukan tak ada tapi tak kuad weyy . Kalau aku yang memancing dah lama aku terjun dalam sungai tu tangkap sendiri , tak payah menunggu berjam jam kan . Tahun niy boley kira dengan jari okay berapa kali aku jejak kaki dekat Megamall , Ecm dengan KP . Sangat sedih ! Tapi sabarkan je laaaa . Huwaaaaaa :’( Hanya mampu nanes dalam hati , kalau nanes depan Ewan kena lempang laju laju kang . Adoiiii !


Sekarang niy dia kurang memancing dekat sungai tapi gila memancing dekat kolam . Sekali memancing RM50 melayang ! Mampus laa , botak kepala aku fikir . Kalau dapat ikan tak ape , niy kalau tak dpt mcm mano haa ? Aku nampak dalam kolam tu RM50 dah haaa . Nak marah tak berani , kang kena fire set to rain aku yang menangis bagai nak rak atas katil . Dia nak pujuk memang tak laaa . Dia main game tak hadap lansung muka aku tau , sentap sangat ! Minggu lepas pegi kolam lepas aku habis kelas dapat ikan siakap 2 ekor tau . Aku dengan bangganya ambk gambar , hahaha ! Kalau dapat ikan tak ada la bosan sangat . Ce kalau tak dapat muka aku busuk mcm perut ikan . Bosan gila menunggu tapi demi Ewan apakan daya . Aku hadap semua tu .


Ikan siakap putih , konyang dennn !


Kali ke dua lagi besar . Bakarrrrr !

Balik Kampung Part 3


Kemain kau sampai part3 . Hahaha ! Nampak sangat gila menaip aku . Jom layan

Isnin pagi lepas hantar adik aku pegi sekolah aku dengan Ewan keluar cari breakfast  sampai ke town haa . Dia bawak aku melawat kawasan pagi tu . Kemain kau breakfast jauh sebatu haaa . uolls mampu ke ? Hahaha . Ayat mesti kerek sedikit ehhh , lalalala . Habis semua dia sebut , dengan bekas ex-girlfriend punya cerita pun dia bedal . Aku menangis dalam hati je . Makan roti canai 2 bijik okay aku pagi tu , hilang semua diet . Cehhh ! Puihhhh , diet sangat pompuan niy kannn .

Sampai rumah siap2 sebab nak gerak pegi KL kejap nak jumpa kakak Ewan . Selamat menggunakan GPS lagi untuk diriku , huwaaaa :’( Salam ibu , papa terus gerak balik . Dalam kereta menangis tersedu sedu habis semua air hingus memeleh keluar . Sila hargai ibu anda ya sebelum berkahwin , nanti dah kawen tak boley dah duduk bawak ketiak ibu , bawak ketiak laki pulak . Aumm aumm  , ketiak ketiak . Hahaha ! Mintak dekat Ewan nak ketiak dia kata aku gila nanti , hahaha .

Ambk kakak Ewan dekat Affin Bank , pegi makan dekat restoran arab . Fuhh ! Satu pinggan RM35 nyahhh ! Tengok harga pun aku dah kenyang tau , hahaha . Disebabkan kakak dia belanja aku on je . Hahaha . Gelojoh sangat . Tapi perut aku niy , potong stim betul . Dia boley tak lapar pulak . Ishhhh ! Kau tau aku order ape , mushroom soup je . Kentut berak cair betul laaa . Ishhhh !

Lepas hantar kakak dia balik , Ewan pun bawak aku lalu dekat kawasan Ampang , tempat dia kerja dulu . Gaji beriban kot dia kerja dulu ! Tapi sayang time tu dia tak kenal lagi aku . Kalau tak mesti aku jadi akauntan serba boley untuk dirinya . Hahaha !

Masuk highway aku saje nak cuba try test ajak dia singgah Bukit Tinggi dan dia setuju! Hatiku berkocak kegembiraan . Hahaha ! Bertambah sayang aku padamu wahai Mohd Izwan Hafiz Abdullah . Mari saksikan gambar bukit tinggi :)


Aku haruslah gaya mcm ala ala model kensss ? Hahaha ! Kalah taknak okay .

  
Gambar niy cantik berseri seri sebab aku yang snap tau . Hahaha !


Berdua lebih baik kate koooo !


Yeahhhh !


 Sendiri tengok sendiri suka . Depan liff pun aku suruh Ewan ambk gambar , kenangan tau . Taknak datang dah Bukit Tinggi sebab bosan . Yang best pun sebab boley ambk gambar , tempat dia cantik dengan sejuk . Yang lain nando yaaa . Sampai sini saje entry balik kampung . Hahaha ! Panjang kemain lagi haaaa . Assalamulaikum , Kbyeee !

Balik Kampung Part 2


Panjang sangatkan entry Balik Kampung Part 1 tu , hahaha ! Dah lama tak cuci belog mcm niy la jadi . Heee :D Jom sambung balik ceritaaaaa

Hari Ahad pagi tu aku bangun awal gila , siap mandi tengok tv ibu datang duduk sebelah ajak pegi pasar . Ehh lupa nak bgtau , Ewan kan dia report mcm2 dekat ibu aku tau tak . Aku suka marah2 dia la apa laaa , ishhh ! Penipu laaaa. Jentik dia pun aku tak pernah tauuu ( itu tifuuu , jangan percaya )
Ibu aku tanya aku nak makan apa . Ishhhh , ibu aku silap orang pegi tanya nak makan apa , dia taktau anak dia niy nafsu membuak buak kalau balik rumah . Aku request nak makan sambal sotong dengan asam pedas ikan pari . Semua merah2 dan pedas . Suka hati aku laaa , aku nak makan .

Sebelum balik rumah pegi melantak roti canai dulu dengan ibu aku . Bungkus bawak balik untuk adik2 dengan Ewan . Sampai je dekat rumah aku masuk bilik tengok Ewan terbaring lagi ,muka mcm kentut sebab aku tinggal dia dekat rumah , dia text aku , aku tak bawak handfone . Hahaha ! Rindu I ehh sayang ? Heeee :D


Dah settle ibu aku masak aku pulak masuk dapur goreng ayam untuk Ewan . Dia tak boley ea kalau tak ade ayam . Tak lengkap set makan diaaa . Aku suruh dia pegi beli ais batu dengan adik aku , dekat dua jam lebih haaa pegi beli . Rupa rupanya diorang pegi PD , Ewan pegi jumpe member2 poli diaa dulu . Cehhhh ! Penad aku menunggu dokek rumah niy haaaa . Dia sampai terus melantak . Lepas dah siap melantak terus pegi rumah toksu ambk . Karaoke time ! Yeahhhh . Habis makcik2 aku pegi karaoke . Dua jam melalak . Hahaha ! Ewan mula2 malu kucing . Pengantin baru sangat ! Hahaha

Balik Kampung Part 1


Entry niy dah lama aku pendam buad pekasam dalam kepala otak , kena cari idea nak merapu meraban baru boley berkarya . Hahaha ! Kau mampu mcm aku ? Lalalala

Lepas habis exam awal bulan 3 hari tu terus gerak balik rumah ibu aku dokek seremban nun . Aku pun tak pernah balik seremban sejak ibu aku pindah niy . First time balik dengan Ewan niy , apalah reaksi ibu aku tengok Mr Arrogant aku , hahaha . Sila percaya yang muka Ewan sama dengan Mr Arrogant . Pelishhhhhhh ! Aku dengan Ewan memang surrender okay kalau jalan KL niy . Aku niy mati2 ingat ibu aku dekat rumah Toksu aku yang duduk dekat KLIA tu , pulun lalu KL . Kalau tau ade dekat rumah terus aku gerak balik rumah ambk bantal peluk terus tidur . Terpaksa hadap jalan KL petang2 , sesak nak mampus .

Rumah toksu tu aku tau la dekat area mana . SEPANG ! Sebab selalu jugak kalau duduk Penang dulu pegi sana . Tapi bila dari Kuantan niy aku agak lembab , ehh bukan agak lembab mmg lembab pun . Hahaha ! Berbekalkan GPS dekat handfone sampai la rumah toksu . Sesak jangan ckp laa ehh tapi masuk je lebuhraya nak ke KLIA aku dengan bangganya confident tau jalan . Orang KL bohhh , kahkahkah ! Sampai rumah terus ambk toksu gerak balik seremban . Mak aii , doket yo KLIA dengan Seremban . Tak sampai setengah jam pun haaa . Sampai2 rumah ibu aku masak laksa , Ewan melantak laksa aku melantak nasi lemak pagi tadi yang ibu aku buad . Walaupun dah lama tapi aku tetap nak . Dah lama tak makan masakan ibu .


Malam tu keluar jalan2 , lepak I-City sampai pukul 2 pagi baru sampai rumah . Jumpa Kak Leeya dengan Abg Ewan . Lepas rindu akhirnya ! Lama tak jumpa . Sila menjamu mata anda dengan gambar di bawah yaa , tak larat nak ceritaa satu2 dah .


  Dari kiri adik lelaki aku yang sulung , 16 tahun . Kedua tu adik perempuan aku umur 14 tahun tapi tinggi mengalahkan aku . Huh ! Ibu kesayangan dan adik aku yang paling comel , hahaha ! Hujung sekali mestilah aku . Kalau muka aku pun korang tak cam lagi boley bawak gaduh niyyyy . Ewan saje gedik2 duduk belakang , ingat orang tak nampak lettew , bajet kecik je padahal perut dah boroi . Hahaha


Jantung hati betaaa , Ibuuuuuuuu !


Us ! Ibu aku kalau bab posing2 niy serahkan kepada dirinya . Hahaha !

Tuesday, March 11, 2014

Pulanglah MH370


Siapa sangka lambaian 239 mangsa tidak disambut daratan . Entah apa yang bermain dibenak mereka ketika segalanya berlaku . Hanya Allah yang tahu . Penerbangan yang masih belum kunjung tiba tapi mengundang seluruh dunia merasa hiba . Bagaimana hari ahli keluarga mereka ??

Jika mereka masih bernafas YA ALLAH , KAU lanjutkanlah usia mereka . Berikanlah mereka tenafa dan kekuatan untuk membalas tangisan penantian kami . Namun jika hembusan nafas mereka telah terhenti bukalah mata kami untuk menemui mereka agar ada tanda , agar ada nisan untuk ingatan .




Monday, March 03, 2014

Balik Seremban


Minggu niy minggu exam , ohh yeahh ! Aku ada 4 paper je yerr exam sem niy . Web , multimedia , math dengan autocad je yerrr , budak lain ade 6 peper . Tasawur dan bi aku tak ambk sem niy , sem depan yerr aku ambk . Extend sem la maknanya , paham paham je laaa aku malas nak bawak byk subjek . Nak fokus ! kata nak dekan sem niy , hahaha !

Sabtu niy lepas habis paper terus gerak balik KLIA ambik adik2 aku pegi PD . Minggu niy giliran Ewan balik rumah aku , hahaha ! Adil dan saksama sangat kan ? Tapi demand sangat , terus pegi bercuti dekat PD . Aku ikutkan ajeee . Semalam pusing satu ECM , Megamall , TC ( tempat wajib ) cari barang untuk adik2 aku .Alahai kassim selamat !

Hari Ahad hari tu balik Kemaman kejap , pegi karaoke . Lepas tu Ewan nyanyi lagu Marah Bukan Sifatku , lagu Newboyz haaa . First time aku dengar tau tak , rasa mcm nak hentak kepala dekat dinding karaoke tu sebab ketinggalan zaman sangat aku niy , hahaha ! Lagu tu Ewan tujukan khas buad aku , rasa bersalah pulak dah . Minta maaf gila gila dekat dia , huwaaaaa :"(