Wednesday, February 26, 2014

Dengarlah bintang hatiku :D

Puas aku cari tajuk lagu niy akhirnya aku jumpa jugak . Lirik dia mak aii nenek , sampai ke tulang hitam aku rasa tau tak . Suka lebih lebih kan aku niy , lantak laaa . Tak peduli pun :D Aku baru habis kelas Communication dengan Puan Ros dan seperti biasa kelas dia walaupun petang petang canggini aku tak pernah bosan . Sumpah doe ! haaa , nak jugak ada doe doe bagai kan ? huh ~ Dengarlah bintang hatiku aku akan menjagamuDalam hidup dan matiku hanya kaulah yang ku tujuDan teringat janjiku padamu suatu hari pasti akan ku tepati

Aku akan menjagamu semampu dan sebisakuWalau ku tahu ragamu tak utuhKu terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluhKarena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisakuWalau ku tahu ragamu tak utuhKu terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluhKarena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisakuWalau ku tahu ragamu tak utuhKu terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluhKarena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisakuWalau ku tahu ragamu tak utuhKu terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluhKarena bagiku engkaulah nyawakuKarena bagiku engkaulah nyawaku

gaji cleaner RM5000 ! Nak tak ??

Huh ! Behabuk doe belog aku . Doe ? Ayat mesti kerek merek siket doe pepagi mcm niy . Hahaha ! Lama aku tak update belog , nampak sangat buzy study kan ? Cehhhh , puihhhh ! Padahal sibuk bercinta . Sehangat asmara sangat tau . Lalalala ! 15 Mac kena submit report final projek tapi aku boley rileks silang goyang kaki mcm CEO Menara COD . CEO sangat kan ? Hahaha !

Dekat Kuantan kan , jalan nak ke bandar tu ade satu menara tinggi la jugak dari aku sedang gigih dibina oleh mamat2 indon ala2 kangen band , peterpan , radja dan blablablabla ( sendiri sambung ehh , aku tau 3 kumpulan tu je ) Sampai kan staff dengan lecturer aku pun kena kacau dgn aku dek kerana Menara COD tu haa . Aku taktau la jutawan mana punya duit berjuta juta yang buad kerja tuuu . Syabas aku ucapkan . Setiap kali lalu dengan Ewan mesti Ewan cakap menara tu aku punya . Lantas aku berangan angan jadi CEO  dekat sana . hahaha ! habis semua kena usik dengan akuuuu . Gila kau gaji cleaner basic RM5000 , sape taknak kan ? Okay , aky tifuuuuu . Jangan percaya ! Semua tu angan aku yang tak sudah .

Wajib ada sijil atau diploma yaa kalau nak kerja dengan akuu . Ijazah , master syarikat aku tak terima sebab tinggi sangat pendidikan tu , gayat ! Mana boley lawan aku kan , aku CEO okay ! Semua yang nak kerja dengan aku mesti puji aku lawa macam Kim Kardashian ehh , kalau tak aku tendang jauh jauh . Harap maklum ! Lalalalala . Driver aku ade sepuluh yaaa , basic RM8000 . Driver utama Mohd Izwan Hafiz , kahkahkah ! Kalau dia baca mampus aku kena terajang laju laju sampai balik sana . Dah dah , aku taknak merapu dah , kang makin menjadi jadi . Hahaha !

Okay laa , nanti aku sambung lagi eh angan bodoh aku niy . Hahaha ! Kbyeeee . Ehhh lupa bagi salam , Assalamualaikum :D Chow !

Thursday, February 06, 2014

Ada jugak laki mcm niy !!!




Wow ! Tanjat mak tengok niy . Actually aku bukak belog sorang kakak niy . terbaca pulak , panas hati aku bacaaaaaa ! Pfttttt ! Hanya mampu dalam hati je laa aku niy . takkan nak maki kuad kuad , dalam kelas kot . mampus kena marah dengan encik mawi , dah la paper dia satu kelas gagal . hahah ! kau mampu buad ? aku redha je . 1 kelas maki dalam hati je bila kelas Encik Awi okay ?

ehh . berbalik pada tajuk niy . aku tak puas hati , perlu ke nak mengungkit ? mcm haram la jadah
 woyy ! aku geram niy geram geram ! aku mcm nak ambk gambar niy p lekat atas kepala laki niy . Masa tengah sedap kemain kau ehhh . Dah lepas biar lepas boley tak ? yang kau gatal tutttttt pegi ungkit tu knp ? Kenapa tak boley redha dengan perpisahan. dia dah nak kawin ? terima lah kenyataan.dah tertulis itu bukan jodoh kauuuuuuu ! TERIMA KENYATAAN !!!!!!!!!! 

Wanita yang ada kisah silam...tapi bertaubat dan berubah jadi lebih baik boleh jadi wanita solehah. Dan wanita yang permulaan baik, tutup aurat, tidak semestinya akan terjaga sampai akhirnya. Semua bermula dalam diri. Yang di pandang bukan kisah silam atau kejahatan semalam. Tetapi siapa dia di masa sekarang. Yang ada kisah silam jangan dikeji, yang mulia di mata manusia, jangan selalu dipuji. Pengakhiran manusia di 'mata' Allah tiada siapa tahu.


Kbyeeeee !