Tuesday, January 28, 2014

Final Pojekkkkk !


Hollah uolls . Aku pening kepala otak niy memikir pasal final pojek , dengan nak buad laporan lagi ape bagai . Kepala otak berjambul betul laaa ! Aku bajet bulan 2 niy nak buad pojek bulan 3 pulak nak siapkan report . Tapi tu laa , aku lembab siket nak buad pojek guna flash niy , tgn teketar ketar . Multimedia kot weyy !

'' Multilmedia je kot , kacang goreng laa .''

Kau pandai senang la cakap . Aku rela buad matematik daripada buad multimedia . Hahaha ! Nampak tak belagak nye , mentang mentang la dapat A matematik , huahuahua ! Kalau budak kelas aku baca niy mesti kena bahan berbakul bakul . Hahaha ! Suruh aku ajar tapi aku cakap tak reti . Bukan kedekut ilmu ehh tapi aku taktau mcm mane nak ajar orang . Kang kalau aku ajar tapi orang tak paham aku yang bengang akhirnya .

Tak sah kalau tak up story pasal Ewan . hahaha ! 24-26 hari tu aku dengan budak2 kelab LC pegi lepak Melaka . Syiokkk plus plus penad gila babi ! Ahad malam sampai Kuantan terus tidur tak sedar diri . Ewan layan Maharaja Lawak sorang2 , aku tidur mampus ! Pagi buta pukul 9 bangun kejut Ewan . Kelam kabut dibuadnya . Bas aku pukul 10.45 okay ? Mane nak pegi melantak lagi . Last2 makan dalam bas je haaa . Ewan balik Kemaman , aku balik Kedah . Minggu depan baru sama2 balik Seremban . Nikmatnya nikah gantung ! Hahahahaa

Bila dah jauh niy , aku jadi prmpn gila kejap sebab rindu Ewan . Ewan rindu aku ? huh ! ego nak mampus . report mak mertua iolls biar dia kena marah . Hahaha ! Nak iron baju kejap , kbyeee !


Wednesday, January 22, 2014

3 in 1 punya cerita !


hello mellow everybody ! tajuk aku macam nescafe 3in1 je kan ? hahah . 1 post tapi ada 3 cerita .


sejak wifi dekat hostel aku niy tak berfungsi jarang gila aku online apetah lagi nak update blog kensssss . Semalam dah aku dah habis paper test 1 , huh ! lega gila gila . Semalam paper mcm nak bunuh aku je . Autocad dengan math ! Math mmg tak cukup masa la aku nak buad , sejak je dia bagi mana nak cukup . Autocad pulak lagi la hampeh , aku punya la tak confident nak buad . Bukak2 soalan aku terus rasa sakit perut semacam , macam susah je aku tengok . Tiba2 aku boley buad tapi tu pun hasil bantuan Sabri . Tengkiu babe , nanti exam aku duduk sebelah kau lagi ehh . Hahaha ! Puan terus semak depan2 weolls satu kelas okay . Alhamdullillah , aku dapat A untuk subjek autocad . 16/20 :D Hilang 4 markah je sebab anak panah aku tak buad , hahah ! 16/20x100=80% , haha . Gila pandai aku ! terus bgtau Ewan , mlm selama terus ajar dia buad autocad . Kahkahkah ! Kau hadeeee ?

pagi niy Ewan dengan budak2 elektrik sem dia kena pegi Jubli Perak . Dia lambat seminit je sampai kolej , terus kena tinggal bas . Hahaha !  kelas aku pulak 8.30 - 10.30 , 10.30 -12.30 batal . Cissss ! tarak guna betul . Sia2 aku siap cun , comel2 nak pegi kolej . Last2 pegi gerai roti canai je melantak pagi niy .

Esok Jumaat kan ? Nak pegi Melaka , ohh yeayyyy ! Budak2 lain pegi pagi buta lepas subuh tapi aku dengan Ewan lembab siket yaa bertolak sebab tunggu kelas habis dulu petang esok . Nampak tak ciri2 pelajar yang berdedikasi dekat situ ? Walaupun kantoi hantar mc palsu . Hahaha ! tak pernah2 aku beli mc palsu minggu lepas gara2 malas nak pegi klinik punya pasal aku p ambk mc dekat member aku . Ewan pun sama ! Semalam P.A aku bagi syarahan FOC tepi telinga aku tau . Bila aku pandang screen pc P.A aku , aku senyum sorang2 . atas nama aku terus nama Ewan .
 MC PALSU ! Merah terus nama aku dengan Ewan . terus call Ewan bgtau . Tapi dia ? hampeh ! nada suara entah pape . kes jealous tak habis lagi time tu . Hahaha ! tapi sekarang tidak lagi . hahahha !


p/s : ewan , gua sayang lu okay ? Trust meeeeeeee :D

Nak masuk kelas ganti pulak niy , byeee !

Tuesday, January 07, 2014

Setiap pertemuan ada perpisahan !


Selamat petang saudara saudari  sekalian , baru habis kelas . Sangat penad ! Nasib kelas project management tak sampai setengah jam pun tadi sebab Cik Umi dah nak berhenti . Aku kan repeat , so kelas aku dengan Cik Umi kejap je laa . Lepas tu masuk kelas aku yang sebenar . Borak2 dengan Cik Umi kejap , gelak2 , ambk gambar semuaaa .


Kek Dark Choc Moise ! Aku suka gila kek niy . Masa birthday kak leeya hari tu pun aku belik kek niy jugak . 1/2 kg RM40 , 1kg RM55 je . Sedap gila ! Rasa aiskrim 


Cik Umi Faiz Husna binti Mohamad Saleh . PA aku sejak sem 1 , opkos laa kenss ? 
Mane boley tukar2 PA . 


Muka aku hitam gilaaa . Sila salahkan camera kak yaya ehh , hahaha ! 


Nampak matang tak muka aku ? Aku rasa matang gila gila . Tapi knp orang cakap muka aku mcm budak2 ? Ini tidak adil okay ? Sampaikan tadi masa dekat cafe time tunggu Ewan habis kelas , member Ewan gelak kan aku . Dia cakap muka aku mcm budak2 , tak boley kawen lagi . Taik dia laaa !


Muka aku tak ade sebab aku yang ambk gambar . Budak kelas aku siket jee , 10 orang . Dulu 11 tapi sorang berhenti bak buek cano kan ? Sila lihat pencil box aku , kaler pink okay ? Duduk sebelah Cik Umi tauuuu . Kalau Ewan tengok niy mesti dia suka gila sebab duduk jauh dengan laki . Hahaha ! 


Setelah kek dipotong , yummy yummy ! Kelazatan teramat sangat tauuu .


Kak Yaya ambk gambar niy tanpa aku sedari . Time makan niy lupa habis masalah , ingat Ewan je time niy . Hahahhaha ! Nampak tak betapa sayangnya kau dekat Ewan , hahaha .


Mata aku ? Ya ampun , adakah ini mata hamba ? Besar gilaaa .


Jilat jari yaa sebab malas nak keluar dari conference room p cuci tangan . Tak kesah pun , bukan nak pegang sape2 . Ewan dah tidur tak ingat dunia dah . Hahaha !


Perpisahan sebenar benarnya Jumaat niy , nantikannnnnnnn . Kbye !

Monday, January 06, 2014

Tangan ohh tangan !


Ahad lepas , sebelum masuk 2014 . 29 December kot , aku pun tak sure tarikhnye . Aku , Ewan dengan budak2 kelas Ewan pegi pantai pelabuhan . Lepak sana , memang best gila tempat dia tau , photoshoot mmg cantik bak hang . Aku pun felling ala ala model Malaysia la konon . Last sekali gambar mcm taik kucing berak cair je . Pendek tu pendek je la kak bedah woyy , kahkahkah !


Aiman si panjang plus plus si keding . hahaha


Tengah tengah tu dah basah dah baju kena tempias ombak , kuad gilaaaa !


Aku paling happy sekali , hahaha 


Gaya apa Ewan buad niy ? Gilakkkkk


Adik adikku yang manis lagi menawan . 


Cantik tak cantik pantai pelabuhan niy ? Ombak dia , ya ampun !
Kuad gilaaa


Aku tetap pendek dari dia walaupun kasutku berjuta inci tingginya .


Gaya Ewan ? Kau tengok laa , tetap sama okay ? Yang aku niy posing sana sini dah .


Ewan dari atas , hahaha !


No caption , hahaha !


Last posing dari aku , retis gilaaaa ! 


okay , dah puas tengok meh aku cerita misterinya . Jeng jeng jeng ! 

Bangun hari isnin pagi tu nak pegi kelas tangan kiri aku sakit gila gila . Budak budak niy cakap salah tidur kot , aku pun okay ke laa . Set dalam kepala otak aku niy salah tidur :)
Selasa pagi pun sakit lagi , aikkk ? i is pelik benar . Ajak Ewan pegi klinik , jumpa doktor . Bila sampai dekat klinik dia suruh aku masuk sorang2 jumpe doktor , taik kentut betul laa . Tau tak doktor cakap ape ? Tulang lari , tisu koyak . Aku niy macam , whut ???? Aku tak ade buad aksi bukan2 pun , wakaka !

Sampai hari jumaat , Ewan ajak balik rumah dia . Konon2 nak berubat la kenss , hahaha ! Pegi dua kali rumah pakcik tu tapi nando okay ? Mak Ewan dah fikir lain dah , hahaha . Sebab kemungkinan ada benda menumpang dekat tangan aku , kejap kejap lenguh kejap lenguh . Kalau kau fikir ape ? Pelikssss 

Malam tu pegi urut , gila taik besembur . hahah ! makcik tu urut sampai meleleh air mata aku tau tak . sakit ! katanya urat belikat aku tenggelam , urat keras . Hahaha ! Dia urut punya urut sampai pukul 11 malam . Dia cakap dah , keesokan hari mmg akan sakit punya sebab kesan urut . mmg sakit ! Hareyyy jadah betul .

Lega gila bila tangan aku dah okay , hee :D Tengkiu gila kepada kawan kawan yang doakan aku , jasa kalian tidak dapat aku lupakan . Cewahhhh , gittew ayat aku haaa . 


Dia yang jaga aku sepanjang aku tak sihat , bawak aku pegi klinik semua walaupun dia tunggu dalam kereta je sebab dia tak suka doktor , hahaha ! Bawak aku pegi mengurut , ikut ape aku nak . Sampaikan pegi pasar malam pun kan orang langgar tangan aku yang sakit tu dia marah , dia jeling maut je dekat mamat tu . hahaha ! Lepas tu marah aku sebab jalan dekat dekat tepi dia , suruh jalan tengah dia dekat tepi aku . Debor gila aku kalau dia marah . Tak cute tau  muka kalau marah marah . Hahaha ! Dia marah pun sebab dia sayang , tak ape tak ape . i rela je kena marah , hikhikhik ! Tengkiu sayang jaga iolls , love you so much . 


Nak mandi , penad jogging niy haaa . Assalamualaikum , kbyeeee