Thursday, December 19, 2013

Ewan Ewan dan Ewan , pedulik hape aku !


Semua marah aku asyik2 update entry pasal Ewan je . Aku tak ade kawan ke asyik Ewan Ewan Ewan  je , ehh punya pasal aku la . Hahahaha ! Aku ade kawan ehh banyak sangat tapi aku lebih senang dengan CINTA HATIKU ittewwww . Cewahhhh ! Aku ade 4 sekolah rendah , 4 sekolah menengah , 3 sekolah tadika , 2 kolej ehhh .

Sebenarnya , wahh ! Dah mcm lagu Yuna dah niy . kay kay kay ! Teruskan dengan cerita . Sejak Ewan muncul dalam hidup aku , mmg aku selalu lepak dengan dia . Masa aku habiskan dengan dia je , dekat kolej ke hostel ke , mmg boley dikatakan kalau sehari ade24jam , aku tidur 6 jam 10 jam belajar , baki tu semua dengan Ewan . Tapi kadang2 24jam melekat je dengan Ewan . Menurut firasat aku la kan , dekat kolej mesti ramai gila orang mengutuk aku dengan Ewan . Pedulik hape aku kensss ? Janji aku bahagia . Aku sedih , ade masalah ade diorang ade dengan aku ? Nando okay ?

Buad masa sekarang Ewan la kawan aku , musuh aku . Hahaha ! Musuh okay ? Tak boley blah . Kalau dia baca niy mesti tarik muka , bagi jelingan maut dekat aku 360 darjah . Hahaha . Lebiuuuu sayang , mmuahh ! Ape la dia buad sekarang niy kan , tidur mimpi sape laa . Now kan , ibu aku kalau call aku kalau tak tanya pasal Ewan mmg tak sah . Hahaha ! Adakah ini petanda2 Ewan bakal menjadi menantu kesayangan beliau ? Tidakkkkk ! Nanti mesti Ewan mengada lebih .Puihhhhh !



















Disetiap gambar ade makna dan penuh bermakna . Iloveyou , iloveyou so much ! Thanks for make me happy syg . Mmuahhhhhhh ! Assalamualaikum , kbyee !














Sunday, December 15, 2013

Happy Anniversary :)


Hari niy 16 December 2013 , genap setengah tahun aku dengan Ewan kenal . Sekejap je kan masa berlalu ? Pejam celik pejam celik , dah hujung tahun . Kalau fikir balik , macam lawak je . Aku tak pernah terfikir pun nak kenal dengan dia , nak ade pape dengan dia . Yela kan , masa tu dia ade orang lain , aku pun dengan Incik Askar time tu . Macam mane la aku boley terkeluar berdua dengan dia . Dalam hati niy rasa berdosa sangat niy , keluar dengan lelaki lain . Tahu dekat ibu aku mampus kena beleter , tapi pedulik hape aku time tu . Bukan buad pape pun , buad ape nak takut . Semua niy gara gara member aku laa . Masuk ice ikip bagai , aku niy tak ade geng nak pegi tengok . Ewan ajak aku , aku slumber je la follow dia . Berdebar jugak time tu weyy . Hahaha ! Buad salah kan , sape tak takut . Kantoi dengan member Incik Askar mmg mati laaa . Aku taktau ape perasaan Ewan dekat aku time tu tapi perasaan aku kan , setiap kali dekat dengan Ewan hati aku rasa lain . Perasaan yang aku tak pernah rasa muncul menjelma dalam hati niy .

Ewan taktau lansung sampai la 16 July tu aku keluar dengan dia nak pegi tengok presiden MPP aku masuk ice ikip . Pegi karaoke time tu , hahaha ! Bila semua dah melalak bagai , ayah si Hisyam niy call suruh balik . Pykah dengan Hisyam naik dengan ayah dia kot time tu , entah laa lupa dah aku . Mane nak ingat sape2 dah , ingat Ewan je . Hahaha ! Tinggal la aku dengan Ewan je , jalan kaki nak turun dari megamall tu tangan kami terselisih . Kahkahkah ! Lawak gila weyyy . Tiba tiba je terpegang , baca betul2 ehh , TERPEGANG ! Kahkahkah ! Situ lah mula segala galanya . Tak declear couple pape pun sampai la 31 Ogos heboh satu kolej aku yang aku dengan dia BERTUNANG :D

Aku ade pesanan nak bagi dekat dia , confirm korang nak muntah kalau baca . Hahaha ! Tutup mata eh kalau taknak baca :P Mesti uolls maki aku dalam hati kan '' ehh syasya niy , baru setengah tahun kecoh mcm enam tahun .'' Huh ! Pedulik hape akuuuu .


p/s : Dear MOHD  IZWAN HAFIZ ,

Papa , selamat ulangtahun yang ke setengah tahun . Tak sangka kan , dah setengah tahun ? Macam mimpi je , pejam celik pejam celik dah lama dah bermadu kasih *ayat aku haaaaa . Tengkiu atas apa segala yang papa pernah bagi . Hargai sangat ! Tengkiu jugak sebab terima perangai gua yang gila gila niy . Hahaha ! Muahhhhhh setepek ! Ma janji selagi Allah tak ubah hati dan perasaan , hanya papa je di hati mama . In Sha Allah :) Love you , love you so much papa .

Selamat malam , Assalamualaikum . Kbyee !


Tuesday, December 10, 2013

Semester 7 aku datang !


Hari niy hari Rabu bersamaan dengan 11 December 2013 okay ? Sepatutnya lah kan , kalau ikut schedule kolej , skrg dah start kelas . Tapi disebabkan banjir yang melanda kawasan pantai timur niy , tunda laaa pendaftaran . So hari niy hari daftarnya . Sem 5 bohhhh , senior okay mak hincik sekarang niy . Tengah jalan2 dekat kolej tadi ade junior tegur aku , dia cakap macam niy haaa 

'' Kak Syaa macam model laaa '' 

Hambik kauuu , model dia cakap dekat aku . Kembang kempis perut aku menahan lemak dari terkeluar . Kahkahkah ! Adikkk syg , kalau ahkak niy mcm model tak belajarnya dekat KOLEJ niy haa . Jadi pramugari dah kot . Hahahaha . Bila aku bagitau Ewan dia nak muntah , kongajo sangat .

Okay , berita penting . Sila baca dengan teliti yaa . Aku repeat sem , repeat sem . Okay , one more time , GUA REPEAT SEM ! Its mean aku ade 7 sem woyy . Pensyarah aku tak confident yang aku boley bawak 35jam kredit . Kalau aku okay je . Gua tak kesah derr . Bapak katang nye nak bawak 10 subjek . Hahaha . So pensyarah nasihatkan aku supaya drop beberapa subjek . Aku niy mcm 

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Gua kena masuk kelas dengan junior , tidakkkkkkk ! But tak boley nak cakap ape dah sebab salah aku sendiri . Sila belajar dari kesilapan yaaa . Dekat bawah niy aku sajikan gambar banjir , sila menatap .


Banjir habis hostel akuuuu . 


Tayar van tenggelam , kalau aku redah gerenti boley berenang bagai . Macam2 aksi aku tunjuk . Hahahaha


Bas Kolej Shahputra pun tenggelam , kalau aku pegi sana mesti aku lemas .


Jalan nak pegi belakang beli makanan tarak boley lalu maaa .


Yang niy pulak , baju baju yang aku lipat lagi sebab banjir . Hahaha ! Esok je la aku lipat . Baju besidai banyak lagi niy haaaa . Nak tolong ? Mai laaaa .


Iloveyou , Assalamualaikum , Kbyee !