Monday, August 26, 2013

Sila gelakkkkk


Da lame tak mengupdatebelog aku niy , sejak akhir - akhir niy iolls is buzy okay ? Sibuk berdating dengan Ewan . Wakakaka ! Now , aku dilanda kebahagiaan uolls , mihmihmih .

Minggu lepas sibuk dengan majlis dekat kolej , DEKAN + RAYA + MERDEKA + AKU KAWIN okay , yang kawin tu tak . Tunang to be kot , heeee  . In Sha Allah :D Sejak akhir - akhir niy aku rajin sangat menagis depan Ewan , i is malu okay . Nasib tak meleleh air hingusan dekat baju diaaaa , wakakaka ! Dia pun redha jew melayan perangai aku yang agak - agak kebudak budakkan #maafkan patik tuanku ! Sekarang niy , susah senang aku mesti dengan dia . Boley dikatakan masa aku banyak habis dengan diaa jew . Jaga hati dia sorang lagi senang dari jaga hati orang lain #tak jaga pun , wakakaka ! Dia banyak gila sabar dengan aku . Salute sama lu la papa , tu sebab gua sayang lu lebih . Hahaha !

Pagi petang siang malam keluar makan dengan dia , kalau tak makan bia sama - sama lapar #tak mungkin laa sebab kami dua orang kuad makan , kalau uolls tengok perut aku sekarang da mcm mengandung 3 bulan laaa #anak cacing !

Sejak akhir - akhir niy , ramai betul aku dengar orang memuji tentang kekacakkan beliau #lari goyang bontot ! Handsome sangat ke Encik Tunang to be aku niy ? Opkosss la aku cakap handsome kensss ? Pakwe iolls kan , sape lagi nak puji kalau bukan aku . Wakakaka !

Dear papa #confirm dia baca belog aku sambil senyum sorang - sorang , hahaha !
Tengkiu sanggup bersabar :

  • melayan perangai i yang mengada - ngada #tahap cipan kau !
  • kuad merajuk 
  • suke nangis - nangis kalau kena marah , membebel
  • kuad makan #saka belungguk woyyy ! 

dan yang paling penting

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v





manjeeeeeeeee ! wakakakakaka
okay byeee !





Merdekaaaaaa !

Heeee ,

Assalamualaikum :D









Saturday, August 10, 2013

Salam Lebaran :)


Hello hello hello , salam lebaran uolls ! Hari niy da raya ke 3 , iolls is demam tau , huwaaaaa :'( Demam rindu barangkali .

Bagaimana raya anda semuaaaa ? Mesti best kann ? Begitu jua dengan diriku , seronok dalam sedih . Kahkahkah ! Tahun niy melaram sakan la weyy , ada orang sponser baju raya . Ibu aku buad untuk aku 4 pasang , Ewan belikan untuk aku sepasang . Warna sedondon uolls :)


Aku dan sepupu baruuuuuuu , baru berusia 4 bulan . Mohd Farhan Hakimi a.k.a Zain Hakimi  , hahaha !
Balik kampung banyak pengasuh dia , rileks banyak makcik akuuuuuu .


Dua cucu tok aku yang duduk di perantauan , aku dan sepupu aku yang paling rapat dengan aku , Nor Amira Anuar . Dia belajar dekat Matrik di Johor . Hari ahad niy da balik , aku pulak hari Isnin . Dia pun ada belog tau !


Family aku ! Putih plus plus pink kalerrrrr . Suwek pulak aku rasa ! Aku anak kedua okay ? Tapi semua ingat aku yang sulung sebab aku paling besar dalam family aku , huwaaaaaaa :'( Ini tidak adil !
Dari kiri , kakak aku , ibu aku a.k.a CIK AYU , lelaki tinggi tu adik pertama aku , yang berkopiah pendek sekali opkoss la adik aku kan ? Yang prmpn berkaca mata rabun tu anak keling , mak aku kutip dekat pokok buluh , wakakaka ! Dia adik aku laaa , aku panggil dia hitam sebab dalam adik beradik dia paling gelap . Hahahah ! Aku bertudung pink , ayu kauuuuu ! Hahahaha


Family paklong aku :) Paklong , maklong , Amerul , Afik , Amalina * sama umur dengan aku tau , hujung bulan niy dia operate jantung , saraf rosak , moga semuanya selamat . Hujung sekali Amiraaaaaaaaa !


Maksu aku dan anaknyaaa . Hujung bulan niy maksu aku akad nikah * paham - paham la yerrrrrr :)


Bersama maktok aku , sayang makkkkkk ! Aku panggil dia mak sebab dia jaga aku dari kecik , masa ibu berpisah dengan abah aku maktok la jaga aku tau . Skrg pun , kalau cuti sem mesti aku balik kmpg duduk dgn dia . 


Sepupu sepapat ! Niy baru 3 bapak tau . Lagi 5 bapak balik kmpg belah mak mertua . Lagi 3 belum kawen lagi , meh la meminang acik , acu dgn abg fizi akuuuuuuu . Bujang lagi , hahahah !




Malam niy bola , 

Barca vs Malaysia :)

Assalamulaikum :)