Thursday, May 09, 2013

Lauk pauk mauk bagai , i surrender !


Salam Jumaat uolls , cium siket , mmuahhhhh setepek dekat pp lu olangg , hee :D * intro porrr uolls

Hari niy adik - adik aku cuti , maigoddddd ! Rase macam batu hempap atas kepala bak hang , i is tekanan okay ? Bayangkan lah kalau hari sekolah pun aku boley mengalami sakit jiwa dengan adik - adik aku niy kan kau bayangkan semua cuti , semua dekat rumah . Semalam aku cakap mende niy dekat ibu aku , ibu gelakkan aku , hampeh ibu ! Mesti korang cakap aku seorang kakak yang jahad kan sebab tak sanggup jaga adik - adik dekat rumah . Ohh man ! uolls yang gojes sekalian , adik aku niy pelik taw , lain dari yang lain . Aku niy da rasa macam orang gaji daa haa , kemas sana sini bersepah kemas sini sana bersepah . Nak biakan ?? Mmg takk laaa wey , mata iolls is sakit bila memandang taw . Huh ! Nak taknak iolls is redho jew laaa . Da siap kemas rumah , cuci baju , kemas bilik adik - adik , bilik ibu aku and aku is rileksss . Masak ?? Opsss , sekarang krje aku is masak nasi sahaja uolls . Lauk pauk mauk bagai ibu aku bawak balik dari hotel . Lupaa nak cakap , ibu aku chef dekat Hotel Amerald Puteri , dekat dengan Hotel Park Avenue tu haaa , sebelah dengan bowling center yang besauuu tepi highway tuu . Berape banyak sebelah laaa aku niy . Sebab tu uolls tengok aku sihat walafiat kalau balik rumah . Makanan sentiasa terhidang taw :D Yang tak bestnya bila ibu aku cakap ''  ibu teringin sangat nak makan masakan anak ibu .'' Haa , yang tu aku tak tahan , aku bab nak masak lauk pauk bagai niy aku surrender okay ?? Kebanyakkan lauk pauk niy aku reka sendiri taw sebab aku tak reti nak follow resipi yang sedia ada , hahaha ! Kau mampu ? Contoh nya la kan , ayam berlada aku . Adik aku yang perempuan tu addicted sangat dengan ayam berlada aku , dia paksa ibu aku buad tapi tak jadi . Kahkahkah ! Nampak tak betapa hebat tak hebat nyaa resipi yang aku rekaa , kihkihkih . Oleh itu aku taknak famous mamous sebab resipi - resipi baru yang aku reka niy , nanti kena buad buku resipi sendiri sape susah ? Hahaha ! Aku lebih cenderung kew bab kek - kek , kuih muih niy . Lauk pauk niy aku angkat tangan dulu yaaa , hahaha ! Kawen nanti tiap - tiap hari aku buad kek untuk Merul , dia nak lauk pauk sedap - sedap mohon masak sendiri laaa :P Hari niy ibu suruh aku buad roti sardin roll uolls , ada bahan aku lakukannnnn .



Nak layan tv kejap ,

Pangako Sa Yo :D

Assalamualaikum :)


2 comments:

  1. suka sgt part "ibu nak mkn masakan anak ibu".. lebih krg jer kite..hehe

    ReplyDelete
  2. Hahaha ! Tu la pasal , kang tak buad merajuk pulak haa .

    ReplyDelete