Wednesday, May 15, 2013

Terbukti berkesan hanya 3 hari !


Sabun Gluta tuuu ! Ya Ampun bagi aku gilaaa . Sampaikan tiap2 jam aku nak p cuci semua apa yang ada dekat aku taw . Betul weyy tak tipu ! Effect pertama pada ketiak * ketiak uolls pun mesti tak putih sgt kan ? HAHAHAH ! Akibat daripada suka campur dedorant ketiak aku agak kehitaman siket * buad ape nak malu kan ? Heeee . 3 hari mmg nampak kesan dia taw . Tadi petang aku p survey harga kan , mahal gilaa . Membe - membe aku beli sampai RM46 kau . Ape mahal sgt weyy ? RM10 jew aku beli . Kena tipu lettew kan . Kulit muka aku pun makin licin kauu , syiok gilaa aku tengok . Now , aku da berani kluar rumah tanpa pakai secalit krim , setitik faudation dan sekilas bedak . Haa ambk kau ayat aku , kau mampu kew jemah hoyy ? Heeee . Siapa - siapa yang nak bagitau aku ea sementara aku tak balik kuantan lagi niy haaa :D


Putih - putih melati ,

Merah - merah delima ,

Assalamualaikum :D


Sunday, May 12, 2013

Sabun Gluta Collagen 3 Layerrr ! Cantik dalam 3 hari sajaaaaa



uolls , aku nak promote siket sabun niy haa . Aku da test guna sebulan da okay , memang berkesan taw . Tadi bila aku pegy hantar kakak aku dekat kolej dia kan * dekat jew dengan padang besar uolls . Singgah sebentar cuci mataa , sempat sebat dua baju . Jahanam duit ibu aku , sempena hari ibu niy ibu aku yang kena belanja anak - anak diaa . Mihmihmih :D 

Aku pun mengambil peluang niy beli SABUN GLUTA COLLAGEN ! Rambang mata bak hangggg . Haiyoo ! Sana sini panggil aku masuk kedai nak promote barang , tiba tiba rasa famous mamous sebentar sebab kena tarik bagai kannn . Kahkahkah ! Kebanyakkan orang jual sabun niy mahal gilaa . Ishhh ! Jangan la begitu . Aku beli seketul RM8 jew kauuuuu ! Murah tak murah takkkk ? Membe aku kan muke dia jerawat bagai dulu but now kulit dia flawless gila kauuu . Jealous akuuuu !

Bahan - bahan ? Sabun Gluta Collagen niy kan ada 8 bahan utama terbaik , tak percaya kau try search . Ade Glutathione Milk , Arbutin , Kojic , Licorice , Kolagen , Roseships , Virgin Coconut Oil , Vitamin C & E * korang taw kan ape kebaikan vitamin C dan E niy , aku malas nak taip panjang - panjang . HAHAHA ! 

Tujuan sabun niy ? Haaa , sabun niy kan dia bekerja untuk cerahkan kulit uolls taw . Dia buang sel - sel kulit mati . Nanti korang boley nampak lebih cerah , muda dan tegang taw . Kalau korang ade masalah kulit berminyak kew , jerawat kew sabun niy sedia membantu taw . 3 hari korang boley tengok kesan , cuba la kalau tak percaya . Setakat parut dekat muka dengan badan tu In Sha Allah boley hilang . Parut aku dekat perut sebab kena serika pun da hilang . Nak bukti ?? Giloo kauuuu , takkan aku nak tunjuk perut aku dalam belog . Nanti tak pasal - pasal Incik Merul sepak aku laju - laju . Kahkahkah ! Untuk yang baru lepas bersalin pun boley guna taw . Cantik nanti perut korang !Haa , satu lagi lupa nak cakap , kesan - kesan hitam dekat celah - celah lipatan tu pun boley hilang . Peha pun same taw . Putih macam minah salleh la nanti ketiak uolls . Jeragat pun sama taw !

Cara guna ?? Cuci muka uolls dengan sabun niy lepas tu tunggu kejap dalam 3-5 minit . Nak bagi dia serap dulu , kalau tak mane nak dapat hasil kan ?? Lepas tu bilas dengan air bersih . Kalau yang untuk kulit sensitif tu pulak , biarkan dalam 30 - 60 saat da boley bilasss . 


Jom cantik sama - sama :D

Sementara stok masih adaa , 

Assalamualaikum  .








Thursday, May 09, 2013

Lauk pauk mauk bagai , i surrender !


Salam Jumaat uolls , cium siket , mmuahhhhh setepek dekat pp lu olangg , hee :D * intro porrr uolls

Hari niy adik - adik aku cuti , maigoddddd ! Rase macam batu hempap atas kepala bak hang , i is tekanan okay ? Bayangkan lah kalau hari sekolah pun aku boley mengalami sakit jiwa dengan adik - adik aku niy kan kau bayangkan semua cuti , semua dekat rumah . Semalam aku cakap mende niy dekat ibu aku , ibu gelakkan aku , hampeh ibu ! Mesti korang cakap aku seorang kakak yang jahad kan sebab tak sanggup jaga adik - adik dekat rumah . Ohh man ! uolls yang gojes sekalian , adik aku niy pelik taw , lain dari yang lain . Aku niy da rasa macam orang gaji daa haa , kemas sana sini bersepah kemas sini sana bersepah . Nak biakan ?? Mmg takk laaa wey , mata iolls is sakit bila memandang taw . Huh ! Nak taknak iolls is redho jew laaa . Da siap kemas rumah , cuci baju , kemas bilik adik - adik , bilik ibu aku and aku is rileksss . Masak ?? Opsss , sekarang krje aku is masak nasi sahaja uolls . Lauk pauk mauk bagai ibu aku bawak balik dari hotel . Lupaa nak cakap , ibu aku chef dekat Hotel Amerald Puteri , dekat dengan Hotel Park Avenue tu haaa , sebelah dengan bowling center yang besauuu tepi highway tuu . Berape banyak sebelah laaa aku niy . Sebab tu uolls tengok aku sihat walafiat kalau balik rumah . Makanan sentiasa terhidang taw :D Yang tak bestnya bila ibu aku cakap ''  ibu teringin sangat nak makan masakan anak ibu .'' Haa , yang tu aku tak tahan , aku bab nak masak lauk pauk bagai niy aku surrender okay ?? Kebanyakkan lauk pauk niy aku reka sendiri taw sebab aku tak reti nak follow resipi yang sedia ada , hahaha ! Kau mampu ? Contoh nya la kan , ayam berlada aku . Adik aku yang perempuan tu addicted sangat dengan ayam berlada aku , dia paksa ibu aku buad tapi tak jadi . Kahkahkah ! Nampak tak betapa hebat tak hebat nyaa resipi yang aku rekaa , kihkihkih . Oleh itu aku taknak famous mamous sebab resipi - resipi baru yang aku reka niy , nanti kena buad buku resipi sendiri sape susah ? Hahaha ! Aku lebih cenderung kew bab kek - kek , kuih muih niy . Lauk pauk niy aku angkat tangan dulu yaaa , hahaha ! Kawen nanti tiap - tiap hari aku buad kek untuk Merul , dia nak lauk pauk sedap - sedap mohon masak sendiri laaa :P Hari niy ibu suruh aku buad roti sardin roll uolls , ada bahan aku lakukannnnn .



Nak layan tv kejap ,

Pangako Sa Yo :D

Assalamualaikum :)