Sunday, March 03, 2013

Cinta Malaysiaaa =)



Aku sedih bila dengar cerita pasal Sabah tu haa . Aku taknak fikir tapi mende niy bermaen dalam fikiran aku . Aku pun taktau knp , haihh ! Okay , first  paklang aku ade dekat Tawau , dekat je dengan Semporna . Tu sebab aku risau jugak , selamatkan la mereka YA ALLAH :( Mase aku duduk Tawau dulu , Ya ampun . 20 minit je wey ulang alik dari Filipina Malaysia . Indonesia jangan cakap la kan . Sampaikan aku pun tak boley nak bezakan mana rakyat kite dengan diorang . Malaysia niy terlalu lembut sangat dengan rakyat luar sampaikan kena pijakkkk . Dekat Penang tu haa ade satu mall da macam BANDAR JAKARTA da aku tengok . Bau jangan cakap laa kensss ? Ishhh , terukkk betul laa . Second , abah aku ! Huuaaaaaa :'( Malaysia last hantar askar pegy perang aku rase tahun 93 kowt * kalau tak salah laa * Time tu perang dekat Somalia . Abah aku terlibat time tu , pegy perang sekali tau uollss . Hee :D Means , batch askar yang terakhir terlibat dengan perang ialahhhhhhhh ABAH aku ! Jangan laa abah aku kena standby . Semalam time aku lepak dengan membe aku , anak ketua polis bahagia ape entah laa . Dia cerita askar askar kem kuantan akan kena hantar dulu pegy Sabah . Haa ? Abahhhhh , tidakkkkkk . Aku nak kidnap abah aku , simpan dia dekat hostel . Taknak bagi dia balik kem . HAHAHA ! * maen maen je laaa * Siapa tak risau kan bila abah kena pegy perang tapi nak buek cano jang hoyy . Da memang krje diaaa sebagai askae, terima je laa . Third , aku risau Incik Askar aku pulak kena hantar pegy sane . Haa , niy boley bagi aku pengsan sepuluh hari tau . Tak sanggup la gilaa . Gila gila gilaaaaaaa ! Bieeee , jangan pegy perang tau . Tak kesian ke dekat mak kamU , kakak kakak kamu :'( Aku pernah cakap dekat dia kalau nak pegy perang kena kawen dulu , dia boley pulak menjawab , dalam surat akaun janji time dia tandatangan dulu takde pulak cakap macam tu , hahaha . Ape pun tak boley la kau niy biee . Muktamad ! Kena kawen dulu :P * syasya is gatal *

Ya Allah , Selamatkan la saudara saudara kami di Sabah , Aminnnn


Kbyeee ,

Sambung laen ,

Assalamualaikum

2 comments:

  1. Mudah-mudahan Allah jauhkan Malaysia dari kancah peperangan. Moga semuanya dapat diselesaikan dengan baik.

    ReplyDelete