Sunday, March 24, 2013

Perempuan yang bergelar ibu , aku tabikkk !


Hello , good morning uolls . Today , iolls berjaya melantak nasi lemak sebungkus dgn teh tarik * kegemaran Merul * =) Semalam seharian iolls tak makan nasik taw , konon diet laa . Dua bungkus maggi aku telan , nescafe 3 in 1 dua packet . Penyakit taw ! Jangan tiru aksi aku , DANGER uolls . Now , uolls teka laa aku buad ape , sedang melakukan pekerjaan taw , tapi still boley mencuci belog , kih3 :) Key in data budak budak PMR tahun niy mmg membosankan taw , mengadap lappy jew . Kesian mata aku :( Sabar naaaa mata . Muahhhhh , sayang mata . Korang , knp sejak akhir akhir niy aku terbayang muke mak Merul ehh ? Sawan ape yang menyerang aku niy woyy . Jumpe pun tak pernah cuma sekadar tengok gambar jew tapi boley terbayang bagai . Penyakit apakah iniiiiiii !!!! Sejak aku baca kisah seorang kakak yang menceritakan pengalaman dia bersalin aku jadi gerun . i is takut now ! Terus sifat keibuan timbul dalam diri aku . Tiap malam aku text ibu aku cakap '' terima kasih sebab lahirkan kakak dekat dunia ibu . Muahhhh , sayang cinta ibu .'' Nampak tak ape yang aku cuba sampaikan ?? Aku sendiri taktaw knp wey . Ibu ohh ibu ! Terima kasih . Memang aku tabik gila kepada yang bergelar ibu tu , bukan senang nak lahirkan anak dekat dunia niy . Aku yang kena pisau pun menjerit satu rumah , terguling guling nangis . Niy kan pulak terberanak . Kakak tu cerita doktor seluk seluk bagai , dia menggigil pegang tiang mase dekat labour room . Ouchh ! Jangan laa cerita lgy , takut . Membe aku lgy sorang tu haa , operate taw sebab anak dia besar . Now baru 4 bulan , dannnnnnnnnnnnnnnnnn dia pregnant lgy . HAHAHAHA ! Gataiiiii hang noo . Bila ibu cerita pasal bab bab niy aku jadi malu takmau dengar * malu konon * Lepas tu kena marah , ibu suruh belajar . Tidakkkkk !




Jom ,

Belajar samaaaa ;)

Assalamualaikum .


Wednesday, March 20, 2013

Kening aku dipersoalkan !


Kuang asam punya pakcik ! Dia boley tanya kening aku niy kening ori kew ape . Hello , original okay pakcik ? Tak maen laa cetak rompak niy ,takde kelas laa uolls cetak rompak bagai niy kan =) Muke adik beradik aku semua tak same taw . 



Niy kakak aku , dia macam siam siket . Taktaw la dia buad ape dekat diri dia sehingga menjadikan dia paling tercantik dalam family aku . Dulu huduh sangat . HAHAHA


 Hello , its me uolls . Mami penang campur arab jadi hindustan * cehhh , perasan * Membe ibu cakap , aku ala ala hindustan , aku terima jew . Kajol kew juhi chawla kew , rani mukherji pun boley =)


 Adik sulung aku , dia muke melayu asli . Puihhhh , bajet handsome hang noo alom !


Adik prmpn tunggal a.k.a tunggul . HAHAHA ! Dia paling hitam dalam adik beradik aku . Anak bangla mana la ibu aku kutip , HAHAHA ! Tapi dia paling pandai . UPSR last year dia dpt 4A1B . Dapat result balik menangis bagai sebab ade B . Dia target A . Padan muke ! :P Dia pandai buad kuih taw , dia la assistant aku kalau masak memasak niy . Dia darjah empat dia da boley buad almond london sendiri taw . Aku form3 baru belajar buad almond london taw , mmuahhh . Sayang Alis :*



Azril , adik bongsu aku . Manja , nakal semua menang dekat dia . Semua dia sebat taw . Dia la penawar dia la racun segala bagai . Dia muke ikut ibu aku , jawa ! Jawa berad sebelah . Hahaha



Lawak kan adik beradik aku ?

Kbyeee , 

Assalamualaikum .


Thursday, March 14, 2013

Dorm aku menyeramkan , wajib baca !


Okay , tengok tajuk post aku pun menyeramkan kan? Aku niy kena menghadapi semua yang jadi niy taw tak . Hostel aku memang agak menyeramkan , memang kalau student baru masuk dia taknak masuk dorm aku . Misteri la konon ! Sem lepas pun teruk jugak kena , smpy kakak capital I tu bertukar suara kau taw nyahh hoyy ! Sebelum niy tengok dekat tv jew kan tapi hari tu depan mata aku .

CERITA 1 

Malam tu pukul 3 pagi baru naek hostel , gilaa laa . Aku taktaw diorang berubat ape dekat dorm aku tu haa . Yang pastinya malam tu aku jadi orang yang paling sibuk , kredit handfone aku jgn ckp la . Topup RM10 pun habis . Lepas semua settle masuk bilik tapi tak boley pejam mate kau taw nyah ! Pagi tu pegy kelas mate masing masing stim jew taw . Ishhhh ! Kakak capital I tu tak pegy kolej , duduk dorm jew . Pukul 3 handfone aku yang tak berape nak canggih tu bunyi '' Syaa , kau dekat mane ? Balik sekarang , ajak Puan dengan Cik datang . Kakak tuttttt jadi lgy . Aku pun balik . Smpy hostel jew , ambk kau . Menjerit jerit dia kau taw , suara mcm suara laki da uolls . iolls taktaw nak buad ape . Sebab sebelum kejadian niy , membe aku kena jugak tapi takde la teruk smpy tukar suara bagai , time tu aku yang jage dia . Baca baca ape semua , tidur sebelah dia kau taw . Membe membe laen is LARI ! Kejap kan mereka ? Kakak tuttt gelak kejap lepas tu nangis , aku gelak jew tengok . Bukan ape , mcm tak percaye jew , kih3 ! Ustaz tu buad macam macam dekat kakak tutttt , tekan kaki , tgn , leher bagai . Kesian kakak tuttt taw =( kakak tutt penad , tidurrr . Petang tu da nak dekat maghrib ayah dia datang ambk , aku yang kena bawak kakak tutt turun bawah . Time tu la lampu tangga nak buad hal , gelap kau taw ! Kong ajo betul . Mase dekat tangga terus azan , dup dup dup . Kakak tuttt pandang aku dia senyum jew , dalam hati aku niy mcm mcm fikir kau taw . Aku buad buad berani jew , panggil name dia banyak kali lepas tu dia sedar dia okay . Dia terus lembik , nasib la aku niy kuad nak papah dia . Yang laen tu memang tak la nak teman aku , penakut ya ampun . Kakak tuttt da balik , lega hati aku . Malam tu membe aku , aku panggil dia adik . Dia pulak buad hal . Ade teddy bear besar jugak laa size nye * kawan aku punya * duduk atas katil , dia boley ckp mcm niy '' knp kakak tutt duduk sorang2 ? '' Aikkkk , kakak tuttt da balik tadi petang , aku yang hantar dekat ayah diaa taw . Aku gerun jugak dengar , aku ambk selimut tutup bear tu . Adik boley pulak ckp '' knp tutup kakak tuttt , nnty lemas diaa '' . Korang rase tak ape aku rase ? Seremmmmmm bak hang ! Seminggu jadi gile kau taw aku dengan budak2 dorm . Tak boley tidur , ade jew rase pelik2 . Aku turun bawah nak bukak pintu time tu pukul 4.30 pagi , aku turun sorang taw tapi kakak yaya nampak aku turun berdua . Suke maen betul mende niy .

CERITA 2 

Dua minggu lepas budak laki pulak kena kacau , budak insep intake baru pulak . Mula mula mende tu mane geli geli dekat kaki lepas tu budak tu tengah tidur mende tu angkat katil and then now da berani tunjuk muke . See ? Budak tu pun da angkat kaki belahdari hostel . Aku pernah jugak jumpe budak tu aku cakap biase laa tu , nak bagi salam perkenalan . Kih3 ! Budak tu ckp taknak kenal . Tu laaa masuk dorm tak bagi salam sangat . Aku dengan kakak ika * fellow asrama * selalu kena bile kami berdua tidur lambat , rase dinding dorm mcm nak pecah . Aku tengok kakak ika , kakak ika tengok aku . Isnin hari tu , warden nak jumpe kami berdua . Pegy laa jumpe , warden cerita semua habis dekat kami . Sebab ahad mlm tu semua budak perempuan dapat text dari warden ckp jangan berjaga pukul 12 malam hingga 4 pagi . Kami semua tertanya tanya , dia gelak jew . Isnin tu baru aku taw , rasiaaa terbongkar sudah ! Antara aku , kakak ika dengan warden asrama yang handsome tu haaa * cewahhhhhh * Pukul 3 pagi lappy budak junior menyala sendiri kau taw ? Lepas tu siap play movie minyak dagu , dengan sendirinya . i is pelikkkk ! Ade yang tiba tiba kaen kuning ade dalam seluar dengan tulisan cina bagai . Ape sebenarnya niy ehh ? Malam tu aku naek dorm dengan kakak ika , masing masing taktaw nak buad ape . Senyummmmm =) Aku cakap nak bukak surah rukyah , warden tak bagi . Dia ckp ayat tu kuad sangat , nnty mende tu mengamuk aku orang pertama dia cari . Kau ingat aku berani ? Memang tak laa . Pukul 3 pagi baru aku lelap mata time tu , tu pun tak lena tidur * Merul teman aku , berani la siket , wink winkkkk * Kejap tidur kejap bangun . Tapi kuadkan semangat jugak mase tu , sebelum tidur aku pusing dorm 2 , 3 round  . Tutup lampu semua , aku pastikan semua orang tidur dan mereka takkan taw ape ape lansung pasal niy . Malam tu dengar lagi orang lari lari dekat atas kepala aku . Aku ingat aku sorang jew dengar rupa rupanya kakak ika pun dengar .  Tidur tak lena malam tu uolls taw , mata stim jew aku selasa pagi tu . Datang krje pun same jugak , mende tu nak maen maen dengan aku , ishhh ! Geram rase . Bunyi pelik pelik , kakak yaya pun dengar . Sabar jew laa . Nasib la aku niy kuad semangat . Dulu lgy la teruk aku kena kacau uoll taw , mende nak kawan dengan aku . Asyik bergantung jew atas bahu aku , taktaw la betul kew tak , cikgu aku yang nampak mase dekat perhimpunan . Takut !!!


Jauhi la aku Ya Allah ,

Aku tak kacau kau ,

Assalamualaikum .






Sunday, March 10, 2013

Kenali 10 Perangai Lelaki Pemalas


Haa , ambk kau ! Tajuk post aku hari niy semua pasal lelaki . Jangan mareeee !
Kebanyakan lelaki memang takkan lari dari sikap kemalasan atau bahasa yang lebih afdal dan bestnya PEMALASSSSS ! Antaranya RUMAH bersepah , malas cuci baju dan penampilan macam ala busuk busuk siket adalah perkara yang selalu dikaitkan dengan lelaki * perempuan ade jugak sebenarnye , kih3 ! * Tabiat niy even tak semua lelaki suke, tapi secara tak langsung menunujukan lelaki adalah insan pemalas berbanding perempuan =)
Sikap pemalas lelaki niy boley dikatakan bertitik tolak dari sifat semula jadi lelaki yang sentiasa mengambil mudah sesuatu perkara dan diorang tak suka buad bende yang remeh dan bersikap kepempuanan . Tak salah taw jadi perempuan kalau nak bersih * ala ala ANUAR ZAIN * :)
1. TIDAK MENCUCI PAKAIAN
Menurut kajian aku la kenss ,rata-rata lelaki zaman sekarang niy lebih senang hantar baju dekat dobi. Ade jugak yang basuh sendiri tapi lepas dia tengok baju dalam almari da kurang . Hahaha ! Mane aku taw ? Aku taw laa hostel aku sebelah hostel laki . Means ? Bilik aku sebelah jew dengan bilik laki kolej aku .

2. MENGEMAS RUMAH
Percaye atau tak kan , menurut kajian aku yang sahih niy , kebanyakan lelaki bujang tak kemas rumah berbulan bulanbya .Niy sebab diorang tak ambk berat pasal kebersihan rumah sebab bagi diorang rumah hanya  tempat untuk diorang pejam mate jew . 
3. TIDAK MENCUCI PINGGAN
Sampai berulat , bau busuk barulah si jejaka niy nak cuci pinggan mangkuk yang bertimbun dalam sink rumah . Kadang kadang sampai sampah pun malas nak buang . Tu sebab laki bujang suke makan dekat luar jew haa . Paling ekstrem ade lelaki yang buang pinggang kotor sebab malaih nak menyental . Esok beli pinggan baru jew haa . Mydin murahhh ! Kentut kau laaa wey .
4. MENGGOSOK BAJU
Pasti semua penah buadhabit ini , pakai saja baju tanpa digosok ! Mungkin sebab tak cukup waktu , terlambat atau memang lelaki malas untuk menggosok baju. Ade membe aku sorang niy haa , pakwe bagi baju dekat dia suruh gosok kan . Gasakkkk laa , aku pun nak jugak macam tu .
5. BERCUKUR
Bukan jadi masalah untuk tak bercukur sebab ade yang cakap lelaki berjambang dan bermisai lebih menarik perhatian. Seksi konon , ala ala JOHN ABRAHAM ! Tak salah nak ade mende tu tapi kasi kemas la siket . Baru hensengggg =)
 
6. RAMBUT KUSUT
Dulu , rambut kemas kemas jew aku tengok . Rapi disikat but now ? Maigod ! Tanjat aku . Berfesyen fesyen bagai * Merul aku botak jew * Nak jugak letak name boyprengggg tu , kih3 ! Kpop la ape laa . Layan jew kepale budak budak zaman sekarang . Kadang kadang pegy kolej pun serabai jew aku tengok . Ade yang ikat rambut bagai , haihhh ! Awok tu laki cik abang hoyy .
7. TIDAK DATANG KE PEJABAT @ KELAS
Sikap macam niy paling banyak dikesan di kalangan lelaki . Kadang kala takde sebab tertentu , lelaki cukup malas nak bergerak dan melakukan kerja di pejabat atau kelas. Bende niy perlu dititik beratkan sebab setiap manusia perlu bekerja dan belajar okay uolls ?
8. MENCUCI KENDERAAN
Bagi lelaki yang ade bajet , diorang boley cuci harta dioarang niy doket carwash jo haa takpun kalau da malas sangat  air hujan jew la  yang dapat membersihkan kekotoran dekat kereta diorang * bapak aku sanggup upah aku or adik adik aku taw untuk cuci kereta * 
9. TIDURRRRRR , ZZZZZZZZZ ^_^
Haa , satu hal yang menyakitkan hati aku . Lelaki kalau da tidur, seolah-olah tak mau bangun selama lamanya. Apatah lagi kalau kene bangun untuk pegy kerja atau pegy kelas pagi buta . Abah aku tu kalau tak cukup tidur , sanggup marah anak taw . Gilaaa betul ! Bf/tunang/husband korang tidur macam mane ? Mesti kalau tidur sampai tak sedar dunia kenss ? Dasat ! Incik Bf iolls tu sanggup silent handfone sebab taknak tidur dia kena kacau . Masya ALLAH ! Huh , sabar jew laa .

10 . MENJAGA PENAMPILAN DIRI
Even kelihatan seperti suatu rutin, tapi ade perkara yang  lelaki terlepas pandang . Dari segi penjagaan muka hingga seluruh badan, kene ambk kire taw wahai lelaki.
Jangan malas nak cuci muka , potong kuku dan pakai wangi wangi siket . Even nampak remeh dan sedikit kewanitaan , korang kene taw yang perempuan niy suke lelaki yang bersih . Kan kaum perempuan ?

Renung renungkan , 
Selamat beramal :)
Assalamualaikum 

Sunday, March 03, 2013

Cinta Malaysiaaa =)



Aku sedih bila dengar cerita pasal Sabah tu haa . Aku taknak fikir tapi mende niy bermaen dalam fikiran aku . Aku pun taktau knp , haihh ! Okay , first  paklang aku ade dekat Tawau , dekat je dengan Semporna . Tu sebab aku risau jugak , selamatkan la mereka YA ALLAH :( Mase aku duduk Tawau dulu , Ya ampun . 20 minit je wey ulang alik dari Filipina Malaysia . Indonesia jangan cakap la kan . Sampaikan aku pun tak boley nak bezakan mana rakyat kite dengan diorang . Malaysia niy terlalu lembut sangat dengan rakyat luar sampaikan kena pijakkkk . Dekat Penang tu haa ade satu mall da macam BANDAR JAKARTA da aku tengok . Bau jangan cakap laa kensss ? Ishhh , terukkk betul laa . Second , abah aku ! Huuaaaaaa :'( Malaysia last hantar askar pegy perang aku rase tahun 93 kowt * kalau tak salah laa * Time tu perang dekat Somalia . Abah aku terlibat time tu , pegy perang sekali tau uollss . Hee :D Means , batch askar yang terakhir terlibat dengan perang ialahhhhhhhh ABAH aku ! Jangan laa abah aku kena standby . Semalam time aku lepak dengan membe aku , anak ketua polis bahagia ape entah laa . Dia cerita askar askar kem kuantan akan kena hantar dulu pegy Sabah . Haa ? Abahhhhh , tidakkkkkk . Aku nak kidnap abah aku , simpan dia dekat hostel . Taknak bagi dia balik kem . HAHAHA ! * maen maen je laaa * Siapa tak risau kan bila abah kena pegy perang tapi nak buek cano jang hoyy . Da memang krje diaaa sebagai askae, terima je laa . Third , aku risau Incik Askar aku pulak kena hantar pegy sane . Haa , niy boley bagi aku pengsan sepuluh hari tau . Tak sanggup la gilaa . Gila gila gilaaaaaaa ! Bieeee , jangan pegy perang tau . Tak kesian ke dekat mak kamU , kakak kakak kamu :'( Aku pernah cakap dekat dia kalau nak pegy perang kena kawen dulu , dia boley pulak menjawab , dalam surat akaun janji time dia tandatangan dulu takde pulak cakap macam tu , hahaha . Ape pun tak boley la kau niy biee . Muktamad ! Kena kawen dulu :P * syasya is gatal *

Ya Allah , Selamatkan la saudara saudara kami di Sabah , Aminnnn


Kbyeee ,

Sambung laen ,

Assalamualaikum