Thursday, December 19, 2013

Ewan Ewan dan Ewan , pedulik hape aku !


Semua marah aku asyik2 update entry pasal Ewan je . Aku tak ade kawan ke asyik Ewan Ewan Ewan  je , ehh punya pasal aku la . Hahahaha ! Aku ade kawan ehh banyak sangat tapi aku lebih senang dengan CINTA HATIKU ittewwww . Cewahhhh ! Aku ade 4 sekolah rendah , 4 sekolah menengah , 3 sekolah tadika , 2 kolej ehhh .

Sebenarnya , wahh ! Dah mcm lagu Yuna dah niy . kay kay kay ! Teruskan dengan cerita . Sejak Ewan muncul dalam hidup aku , mmg aku selalu lepak dengan dia . Masa aku habiskan dengan dia je , dekat kolej ke hostel ke , mmg boley dikatakan kalau sehari ade24jam , aku tidur 6 jam 10 jam belajar , baki tu semua dengan Ewan . Tapi kadang2 24jam melekat je dengan Ewan . Menurut firasat aku la kan , dekat kolej mesti ramai gila orang mengutuk aku dengan Ewan . Pedulik hape aku kensss ? Janji aku bahagia . Aku sedih , ade masalah ade diorang ade dengan aku ? Nando okay ?

Buad masa sekarang Ewan la kawan aku , musuh aku . Hahaha ! Musuh okay ? Tak boley blah . Kalau dia baca niy mesti tarik muka , bagi jelingan maut dekat aku 360 darjah . Hahaha . Lebiuuuu sayang , mmuahh ! Ape la dia buad sekarang niy kan , tidur mimpi sape laa . Now kan , ibu aku kalau call aku kalau tak tanya pasal Ewan mmg tak sah . Hahaha ! Adakah ini petanda2 Ewan bakal menjadi menantu kesayangan beliau ? Tidakkkkk ! Nanti mesti Ewan mengada lebih .Puihhhhh !



















Disetiap gambar ade makna dan penuh bermakna . Iloveyou , iloveyou so much ! Thanks for make me happy syg . Mmuahhhhhhh ! Assalamualaikum , kbyee !














Sunday, December 15, 2013

Happy Anniversary :)


Hari niy 16 December 2013 , genap setengah tahun aku dengan Ewan kenal . Sekejap je kan masa berlalu ? Pejam celik pejam celik , dah hujung tahun . Kalau fikir balik , macam lawak je . Aku tak pernah terfikir pun nak kenal dengan dia , nak ade pape dengan dia . Yela kan , masa tu dia ade orang lain , aku pun dengan Incik Askar time tu . Macam mane la aku boley terkeluar berdua dengan dia . Dalam hati niy rasa berdosa sangat niy , keluar dengan lelaki lain . Tahu dekat ibu aku mampus kena beleter , tapi pedulik hape aku time tu . Bukan buad pape pun , buad ape nak takut . Semua niy gara gara member aku laa . Masuk ice ikip bagai , aku niy tak ade geng nak pegi tengok . Ewan ajak aku , aku slumber je la follow dia . Berdebar jugak time tu weyy . Hahaha ! Buad salah kan , sape tak takut . Kantoi dengan member Incik Askar mmg mati laaa . Aku taktau ape perasaan Ewan dekat aku time tu tapi perasaan aku kan , setiap kali dekat dengan Ewan hati aku rasa lain . Perasaan yang aku tak pernah rasa muncul menjelma dalam hati niy .

Ewan taktau lansung sampai la 16 July tu aku keluar dengan dia nak pegi tengok presiden MPP aku masuk ice ikip . Pegi karaoke time tu , hahaha ! Bila semua dah melalak bagai , ayah si Hisyam niy call suruh balik . Pykah dengan Hisyam naik dengan ayah dia kot time tu , entah laa lupa dah aku . Mane nak ingat sape2 dah , ingat Ewan je . Hahaha ! Tinggal la aku dengan Ewan je , jalan kaki nak turun dari megamall tu tangan kami terselisih . Kahkahkah ! Lawak gila weyyy . Tiba tiba je terpegang , baca betul2 ehh , TERPEGANG ! Kahkahkah ! Situ lah mula segala galanya . Tak declear couple pape pun sampai la 31 Ogos heboh satu kolej aku yang aku dengan dia BERTUNANG :D

Aku ade pesanan nak bagi dekat dia , confirm korang nak muntah kalau baca . Hahaha ! Tutup mata eh kalau taknak baca :P Mesti uolls maki aku dalam hati kan '' ehh syasya niy , baru setengah tahun kecoh mcm enam tahun .'' Huh ! Pedulik hape akuuuu .


p/s : Dear MOHD  IZWAN HAFIZ ,

Papa , selamat ulangtahun yang ke setengah tahun . Tak sangka kan , dah setengah tahun ? Macam mimpi je , pejam celik pejam celik dah lama dah bermadu kasih *ayat aku haaaaa . Tengkiu atas apa segala yang papa pernah bagi . Hargai sangat ! Tengkiu jugak sebab terima perangai gua yang gila gila niy . Hahaha ! Muahhhhhh setepek ! Ma janji selagi Allah tak ubah hati dan perasaan , hanya papa je di hati mama . In Sha Allah :) Love you , love you so much papa .

Selamat malam , Assalamualaikum . Kbyee !


Tuesday, December 10, 2013

Semester 7 aku datang !


Hari niy hari Rabu bersamaan dengan 11 December 2013 okay ? Sepatutnya lah kan , kalau ikut schedule kolej , skrg dah start kelas . Tapi disebabkan banjir yang melanda kawasan pantai timur niy , tunda laaa pendaftaran . So hari niy hari daftarnya . Sem 5 bohhhh , senior okay mak hincik sekarang niy . Tengah jalan2 dekat kolej tadi ade junior tegur aku , dia cakap macam niy haaa 

'' Kak Syaa macam model laaa '' 

Hambik kauuu , model dia cakap dekat aku . Kembang kempis perut aku menahan lemak dari terkeluar . Kahkahkah ! Adikkk syg , kalau ahkak niy mcm model tak belajarnya dekat KOLEJ niy haa . Jadi pramugari dah kot . Hahahaha . Bila aku bagitau Ewan dia nak muntah , kongajo sangat .

Okay , berita penting . Sila baca dengan teliti yaa . Aku repeat sem , repeat sem . Okay , one more time , GUA REPEAT SEM ! Its mean aku ade 7 sem woyy . Pensyarah aku tak confident yang aku boley bawak 35jam kredit . Kalau aku okay je . Gua tak kesah derr . Bapak katang nye nak bawak 10 subjek . Hahaha . So pensyarah nasihatkan aku supaya drop beberapa subjek . Aku niy mcm 

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Gua kena masuk kelas dengan junior , tidakkkkkkk ! But tak boley nak cakap ape dah sebab salah aku sendiri . Sila belajar dari kesilapan yaaa . Dekat bawah niy aku sajikan gambar banjir , sila menatap .


Banjir habis hostel akuuuu . 


Tayar van tenggelam , kalau aku redah gerenti boley berenang bagai . Macam2 aksi aku tunjuk . Hahahaha


Bas Kolej Shahputra pun tenggelam , kalau aku pegi sana mesti aku lemas .


Jalan nak pegi belakang beli makanan tarak boley lalu maaa .


Yang niy pulak , baju baju yang aku lipat lagi sebab banjir . Hahaha ! Esok je la aku lipat . Baju besidai banyak lagi niy haaaa . Nak tolong ? Mai laaaa .


Iloveyou , Assalamualaikum , Kbyee !

Friday, November 22, 2013

Jumpa Dafi bohhhh .


Semalam macam mana tergerak hati aku nak ikut sepupu aku keluar entah la , dia nak cari hadiah birthday dekat mak dia . Takde sape nak teman so aku pun teman lah diaa . Konon nak tengok wayang sekali la semalam tapi hampeh , cerita Hunted Games tu lambat sangat time dia , kami malas nak tunggu . Muka aku pertama kali kena cahaya matahari setelah sekian lama tak kena , hahahaha ! Pegi naik motor je , kalau Ewan tau aku naik motor mesti dia tak percaya gila . Tiba tiba hujan weyy , basah habis . Nasib baik gua pakai sweater time tu . Guane boley basah ? Kereta kereta yang tidak berperikemanusian tu , kongajo sangat . Savy biruuuuuuuu , aku ingat sampai tidur tau kau langgar air kena aku habis . Pfttttt !


Aku makan dekat Marry Brown , ambk set kiddy meals , hohoho ! 
Tambah burger satu . Hahahaha ! Knp aku nampak gemuk niy ? Tidakkk ! Shawl tu yang salah tauuu .


Sepupu aku ambk set ape entah laaa . 
Kiddy meals jugak kot aku rasa . 


Sepupu aku punyaaaaaa .


Yeaaaa , tuan belog punya menu okay ? 
Siap dapat free gift tauu .


Telur dinosour weyyy , ce teka ce teka apa dekat dalam .


Hahaha ! Lady bird hokeyyy ?


Tiba tiba terpandang menda niy . Apakah ?Patut la rasa pelik je , dengan maskot bagai semuaa . Belon belon , rupa rupanya Dafi Af5 nak maiii . Jam baru 2.50 , lagi sepuluh minit . Aku dengan sepupu aku makan punya la lambat sebab nak tengok Dafi . Dah la meja weolls betul2 depan meja Dafi , kahkahkah ! Malas nak p serbu2 sebab gua tak minat dia derrrr . Dia putih sangat , jambu sangat , tinggi sangat . Aku minat lelaki macam niyyyy 
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Lelaki macam sebelah aku niyyyy . Auww auww ! Tinggi siket je dari aku , hitam dari aku . Handsome dari akuuu . Hahahaha !


Terus dia naik atas menyanyi 2, 3 lagu . Siap tuju soalan , kalau aku jawab semua soalan tu gerenti aku je yang bolot semua hadiah hadiah , kupon bagai tu . Tapi maleh je  , bagi can dekat budak2 . Kahkahkah !


Dari pegi serbu Dafi baik aku main teka teka niy . Hahahaha ! Pen sentiasa ada dalam beg aku tauuuu . Tandanya aku minta menulis , hahahaha


Gambar kabur , guna second camera . Sebab manusia begitu ramai disana , nanti pandang aku , maluuuuuuu :D


Sepupu aku sibuk cari kasut dekat mak diaa , aku sibuk posing . Hahaha


Pedulik hape aku orang pandang . Mata gua bukan mata lu derrrr 


Kasut meeeee . Homey kan ? Ewan belanja . Hahahaha


Aku masuk fitting room semata mata nak ambk gambar . Kisah pulak aku kan ? Hahaha


Selfie :D


Tiba tiba ade gambar diaaa , ouchhhh my cinta hati !
Dia tak sihat niy , demam , batuk , selsema . Doakan dia cepad sembuh ehhh .
Hahahahaha . Okay , nak p makan kejap . Hari niy masak ayam sambal , favourite Ewan . 
Assalamualaikum , kbyeee .

Thursday, November 21, 2013

Tumit pecah ? Jom bacaaa


Sekarang niy kan , tumit aku dah macam hape dah aku tengok . Tadi sedang kusyuk aku baca magazine remaja aku ternampak menda niy . Cara cara nak mencegah tumit pecah , aku copy paste je ehh .

KASUT
Beli dan kenakan kasut yang sesuai dengan kaki kamu. kasut yang terlebih kecil ataupun besar akan membuatkan kulit kaki kamu melecet serta mudah pecah.

☛    GUNAKAN KASUT SECARA BERTUKAR GANTI
Pastikan setiap hari kamu memakai kasut yang berlainan. Jika kamu menggunakan kasut yang sama setiap hari, ia boleh menyebabkan lapisan kulit kaku kamu pecah-pecah. Contohnya, bila kamu sudah seharian memakai kasut tumit tinggi,lebih elok keesokannya kamu kamu pakai kasut dengan permukaan yang rata pula.

☛    SELAMAT TINGGAL DAKI
Rajin-rajinlah melakukan pengelupasan daki pada kulit kamu. Gunakan batu sungai untuk menggosok kaki. Gosok dengan gerakan memutar dan membentuk lingkaran kecil pada kulit kaki terutamanya pada tumit. Kemudian, jangan lupa untuk menyapukan losen bagi menghaluskan lagi kulit kaki kamu. Jika dilakukan secara rutin, maka kulit kaki kamu akan menjadi lebih lembut dan cantik.

Hohoho , baru aku tauuuu . Jom amalkan jom :) 



Teruja nak p USS sebab Kak Sepet a.k.a zack u !


Ouchhh ! Aku punya excited nak baca belog kakak http://sepet88.blogspot.com/ sebab dia ade cakap nak update dia pegi singapore dengan hubby dia . Lepas habis je cerita This Playboy Husbandku #wakakaka , tajuk cerita setelah diolah oleh aku , hahaha . Jangan marah naa penerbit cerita tersebut , guwau guwau :)

http://sepet88.blogspot.com/2013/11/honeymoon-uss.html , try laa baca weyy , mesti korang terus pasang angan angan nak pegi . Adik aku niy dia mmg tak boley tengok benda ada transfomers bagai bagai niy , menatang tu sepupu diaa , excited terus nak tengok . Aku laju laju text Ewan sebab nak cakap pasal niy dia pulak tak reply . Bontot betul laaa . Semua niy gara gara Kakak Sepet , aku terus mengidam nak pegi USS niy . Tak sabau sabau terus update facebook , ajak Ewan buad passport cepad cepad . Wakakaka ! Selamat habiskan duit sayang . Hahaha ! Now , tengah tunggu Ewan reply text akuuu . Cepad la yank reply . Aku punya excited terus bagitau maktok aku pasal USS niy , maktok aku cakap jangan jadi gila sudah . Hahaha ! Macam paham paham je isi hati cucumu niy wahai maktok , muahahahaha . Aku tak solat isyak lagi , kang kena membebel dengan maktok aku melambat lambatkan solat . Orang tua biasalah kan , tengah tengok Playboy itu suamiku pun dia boley membebel lagi tau , lepas tu dia mai lepak sekali tengok . Lepas tu dia cakap '' ehh , aku niy tak solat lagi '', wakakakaka ! Kay kay , gua undur diri dulu , Assalamualaikum , kbyeee !

Wednesday, November 20, 2013

Playboy Itu Suamiku :D


First time aku tengok cerita niy minggu lepas kalau tak silap aku . Sekali pandang hero dia , mak aiii . Tak hensem pungggggg . Hahaha ! Aku ingat hensem macam Aaron Aziz ke ape ke , tapi hampeh ! Ayoyo

Minggu niy aku ikut je la cerita tu sebab dialog dia macam lawak siket , aku dangan adik aku mesti tiru dialog dia dalam cerita tu , wakakaka ! Jangan riak sangat lah , tu dialog episode semalam . Hahaha ! Nak sambung tidur kejap , mengantuk . Assalamualaikum , kbyee

Sesuatu sangat !


20 Nov dah ? Waow ! Macam cepad je masa berlalu kenss ? Sedar tak sedar dah bukak sem baru , sem 5 boh aku lepas niy . Auww auww ! Senior boh . Tapi even gua senior sekalipun gua tak suka buli junior ehh . Junior yang suka buli aku , buktinya kan Ewannnnn ! Dia buli hati aku , auwww auww , nak poyo je ayat kan ? Hahaha !

Harapan aku sem baru niy , aku taknak ponteng kelas dah . Nak dekan ! Puihhhhhh :P Dari sem 1 lagi aku niy cakap nak dekan , padahal ? Habuk tarakkk . Tapi kan aku mengaku gila sem 4 niy mesti pointer aku down . Jangan la turun , jangan la turun nyahhh . Kelas ponteng , dalam kelas tak belajar . Subjek multimedia aku kena repeat tau , sebab kehadiran kena bar . Hahahaha ! Hope sem depan tak dah mcm tu ehh . i is takuittttt .

Ewan pegi kebun . So , sekarang niy aku nak ambik kesempatan untuk melelapkan mata aku . Dari size yang luar biasa terus jadi sepet mata aku . Pelishhh la , gua tak suka kecik kecik . Hahaha ! Semalam bercinta dengan Ewan sampai pukul enam pagi . Mengantuk ! Assalamualaikum , kbyeee !

Tuesday, November 19, 2013

Update belog lelaju , mcm jari ada turbo !


Kemain aku punya tajuk , hohoho ! Hari niy hari Selasa , esok hari Rabu . Bermakna ? Esok genap seminggu aku jauh dengan Ewan tapi aku rasa macam sebulan dah . Apa semua niy ? Rindu rindu rindu rindu rindu , rinduuuuuuuuuuuuuu ! Aku dah baik demam , minggu lepas masa nak balik Kedah , malam tu nak naik bas pagi buta aku dah demam . Sejuk menggigil satu badan . Ewan cakap aku manje , ehh mana ada laaa . Dah nak demam nak buad mcm mana kan ? *taknak mengaku pulak aku niy ? Hahahaha .

Semalam konon aku nak merajuk dengan Ewan tapi tak jadi . Aku mampu menahan merajuk aku selama dua jam saje , lepas tu call Ewan menangis bagai . Kahkahkah ! Yang aku niy siap text dekat adik Ewan suruh jaga Ewan , kalau ade ape ape bagitau aku . Tapi ? Membazir kredit je , aku tak tahan . Rindu gila babi kot tak dengar suara dia . Hahaha !

Aku baru kemas rumah tau tak , penad gila babi laa . Babi pun tak gila macam aku . hahaha ! Ehh lupa nak bagitau , kelmarin dulu pertama kali aku tengok AF secara siaran lansung . Rumahku syurgaku la katakan , tengok tv mcm orang gila . Laktop aku punya , tv pun aku punya . Hahahah ! Kbye

Tuesday, November 12, 2013

Genting Highlands !


Aku kan ade rancang nak pegi Genting hari tu kan dengan budak budak bilik aku , Ewan dengan budak kelas dia sorang lepas tu adik Ewan . Akhirnya terlaksana jugak angan angan kami semua . Yeahhh !

Sabtu
Pagi pagi lagi aku dah bangun kejut Ewan , siap siap semua . Terus balik Kemaman , ambk adik Ewan balik Kuantan . Aku siap dapat amanah lagi tau dari mak Ewan . Suruh jaga Ewan dengan adik dia . Whut ? Bukan Ewan jaga aku tapi aku yang kena jaga . Pa , u niy kan ! Sampai je Kuantan terus pegi dobi ambk baju . Hahahaha ! Aku janji dengan akak dobi tu nak ambk baju pukul 4 last last lepas maghrib baru ambk . Maafkan patik ya akak dobi . Lepas maghrib siap siap , dalam pukul 9 jugak lah gerak keluar sebab tunggu Kakak Leeya dengan Abg Ewan gerak balik Petaling Jaya malam tu . Kak Leeya dah habis belajar , Abg Ewan behenti kerja sebab taknak jauh dengan Kak Leeya . Suwik tak Abg Ewan ?? Atoto :) Malam tu balik pukul berapa entah , tak ingat lansung . Balik terus tidur , Selamat Malam !

Ahad
Budak budak niy semua ade exam pagi tu , lepas diorang habis exam baru gerak pegi Genting , katenyeeeeee . Dalam pukul 2 ke pukul 3 entah baru bertolak pegi . 7 orang semua sekali , nasib kereta Ewan kereta MPV uolls , kalau tak dah macam sardin dah aku rase . Tu pun dah macam sardin dah aku tengok . Belakang sekali Ain dengan Pykahh , tengah tengah pulak Aboh , adik ipar iolls dengan Sarah , depan Ewan dengan opkos lah dengan iolls okay ? Hahaha . Bertolak lah kami semuaaaa . Tiba tiba terjumpa pakcik yang bernazar tu dekat tepi jalan . Hoyyeh hoyyeh ! Walaupun hujan tapi ku tetap gagahkan diri untuk bergambar dengan pakcik itu tau ?


Teruskan perjalanan , berhenti dekat Genting Sempah , tak makan pun , bagi Ewan rehat rehat kejap , takut kebas bontot dia nanti . Hahahaha ! Sampai je dekat atas , kami semua excited taknak tengok apartment lagi . Nak pegi tengok cable car dulu . Hahaha ! Lepas tengok nak naik pulak . Haa , ambk kau ! Dalam schedule aku takde pulak aku cakap nak naik cable car hari Sabtu , Ahad ade lah . Namun , untuk tidak memasrahkan hati mereka # waa , gitu ayat aku haaaa , hahahaha


Haaa , gua dah beli tiket . Pegi saje RM42.00 okay ? Balik pun harga sama jugak . Diorang nak , aku ikut je lah . Naik kebas kaki aku cari kedai makan mamak dekat atas Genting tu tau tak , dah lame tak pegi makan kedai mamak tu aku pun lupe . Hahaha ! Puas aku tanya orang dekat sana tau , yang lain gelak je . Akhirnya jumpe jugak . Roti canai 2 bijik aku makan , Ewan nasi beriani lah dia tu . Air tetap sama, milo ais duaaaaa . Hohoho ! Yang lain aku lupe , nak ambk gambar Ewan pulak bagi jelingan maut dekat aku , tak jadi mak hincik nak mabk gambar , takut kena marah pulak nanti , tak memasal genting banjir dengan air mata aku malam tu . Lepas makan , teman diorang main token , terus gerak ke cable . 

Malam tu semua dah tidur , tinggal aku dengan Ewan dekat depan tv , layan cerita indon . Aku dengan tiba tiba menangis , mintak maaf bagai dekat Ewan . Hahahaha ! Poyo tak weyy ? Macam berdosa pulak aku dengan dia aku rase tapi sesuatu yang sangat kan ? Ampunkan patik ya tuan putera . 

Ahad
Time to enjoy ! Marilah sama sama menghayati adegan adegan tersebut .


Haaa , ambk kauuu ! Feeling2 model dah niy , lambat sangat diorang niy , aku pun pose lah dulu kensss ?


Mr Ewan and Mrs Ewan , sayang dia gila . 


Dari kiri : Iraa , adik Ewan a.k.a adik ipar guaaa . Kau ade ? Hahaha ! Masuk rumah hantu bukan dia pegang aku tapi yang pegang dia tau , hahaha ! Hantu tu kejam sangat tau .
Dua dari kiri tu : Ehem ehem , tuan empunya belog lah mak hincik weyy . Ade orang cakap muke aku mcm sekolah rendah lagi tau tak , kong ajo sangat , aku dah matang okay ?
Tengah tengah : Ain , dia ada taekwando tau , jangan main main .
Empat dari kiri : Siti Sarah binti Mazlan , seorang yang hyper gila babi tau tak . Semalam dia beli sugar glider , name binatang tu dia bagi AYUMI . Aku je panggil kiroro mirae . HAHAHAHA !
Last sekali : Pykah , dia suke tolong aku . Suke pujuk aku kalau aku merajuk , ade masalah , gaduh dengan Ewan #tak gaduh pun , nak anje anje je . Kahkahkah !


5 dara pingitan , hahaha ! Tumpang populariti adik adik je sekarang niy .
Aku taktau knp aku begitu sopan dalam gambar niy , kau mampu ke ?


See ? Aku paling kocik , sobs sobs sobs #menangis dalam hati je


Kami sudah bersediaaaaaa , indoor time . Outdoor tutup 2 tahun , harap maklum .


Mee and Iraaaaa .


Adik adik guaaaa .


Aku hanya mampu ambk gambar tiket , kesejukkan terlampau . 
Harga semua ade dekat tiket , sila lah baca . 40 minit je main ?
Makk aii , siket nye kan ?
Ekau cubo dulu baru tau raso .


Dari kiri : Sarah , Iraa , Ewan dengan me .
Kasut me sama dengan Iraa , somel takk ?


Mcm niy lah gayanya kalau aku naik motor , bontot tu aku tak tahan .
Mcm mane nak kecikan bontot ehh ?


Gambar tak clear sebab aku snap gambar yang dah print .
Aku suke gila gambar niy tau , mcm cantik je mcm cantik je . Kan kan kan ?


Niy pun sama tauuuu snap dekat gambar yang dah siap .


Ewan tiru akuuuu , tidak adil !


Okay sampai sini saje yerr , 

Byeee , 

Assalamualaikum :D