Tuesday, November 13, 2012

lelaki seksi bilaaaa

Wahai lelaki dekat luar sane , sedang aku godeh2 google kenssss . niy haaa aku jumpa :)

1. solat 5 waktu ( aku nak mcm niy , senang bimbing aku )
Perempuan sangat inginkan lelaki yang boleh bimbing mereka ... imami solat dengan mereka dan anak-anak ... lelaki yg jaga solat 5 waktu adalah lelaki yang pastinya bertanggungjawab dan sangat seksi di mata wanita ...

2. Sopan dan hormat orang tua ( sejuk perut mak depaaa , kih3 )
Perempuan benci lelaki yang biadab dgn orang tua terutama ibubapanya sendiri ... 

3. Senang meminta maaf dan senang memaafkan ( aku sukaaaaa )
Ramai lelaki yg egonya terlalu tinggi ... bila buat salah tak mahu ngaku lepas tu berkeras dengan apa yg dia pegang walhal benda tu terang2 salah ... lelaki yg seksi di mata wanita cepat2 memohon maaf bila buat salah dan senang pula memaafkan orang yg buat salah dengannya ...

4. Lembut bebicara tegas menegur bijaksana tutur kata ( bestttt )
Perempuan benci lelaki yang biadab, bercakap lucah, bertutur tanpa consider orang sekeliling, menyakitkan hati dan cakap besar ... lelaki yg tegas adalah yg berprinsip serta berpegang pada prinsip tersebut tetapi amat bijaksana dan berhemah ... tinggi tolak ansurnya ... tidak terburu-buru dlm membuat keputusan ... 

5. Wangi bau badan dan mulut ( tak makan petaiii kowt dia niy )
Ada sesetengah lelaki yg tak suka mandi dan juga tak gosok gigi ... duduk sebatupun boleh bau ketiak dan kalau bercakap masyaAllahhhh busuknyaaaaa mulutttt ... lelaki seksi sangat jaga wangian badan dan mukutnya ...

6. Bersih pakaian dan bersih pemikiran ( like aaron aziz )
Sentiasa kelihatan bersih dan sukakan kebersihan ... smart penampilannya walaupun simple ... otaknya juga bersih bukan asyik duk pikir benda lucah je ...

7. Tidak gopoh dan gelojoh ( aku niy kelam kabut sikit )
Lelaki yg sentiasa fikir dulu sebelum bertindak ... menyusun atur sesuatu sebelum melakukannya ... slow and study ...

8. Sentiasa bertenaga dan rajin berusaha ( kaya raya aku nnty , kah3 )
Perempuan suka lelaki yg sihat ... yang jaga kesihatan ... tidak merokok dan apa lagi penagih dadah ... jahat mana peermpuan tu dia tetap memandang lelski yg bertenaga rajin berusaha tidak pemalas dan  sihat sebagai lelaki yg amat seksi ...

9. Sukakan kanak2 ( bapak misali )
Perempuan sukakan lelaki yg suka kanak2 ... boleh dukung baby ... main2 dgn kanak2 ... boleh bersabar dgn tangisan baby dan kanak2 ... suka hadirkan diri pada majlis birthday or hari sukan kanak2 dsbg ...

10. Membantu kerja rumah such as masak, sidai baju di ampaian, mesin rumput, siram bunga 
( satu dalam sejuta )
Tak jatuhnya maruah or ego orang lelaki buat kerja tu ... bukan buat semua pun just tolong2 je ... apa lahhh sangat tapi benda tu ppuan nampak seksi di mata mereka ...

11. Kemas dan tidak selekeh ( doa2 laa )

12. Suka memberi hadiah dan sedekah ( tengkiuuuuu sayang )
Perempuan benci lelaki yg kedekut dan suka mengepow ... asyik ppun je yg bayar dan top up kreditpun mintak dgn ppuan ... ppuan suka laki yg bagi hadiah kat mereka walaupun sekadar buku panduan solat utk wanita ...

13. Tenang hati dan emosi terutama dlm keadaan genting ( penyabarrrrnya )
Sentiasa tenang tidak penakut ... ni ada lelaki yg penakut .. ular kecik pun muka dah pucat ... kena ugut sikitpun dah menggelabah dan buat keputusan bodoh ...

14. Tepati masa ( nayaa aku )
5 minit sebelum masa dah terpacak kat tempat yg dijanjikan ... wowwww ... lelaki itu nampak seksi di mata wanita ...

15. Tidak mengeluh dalam derita ( good boy )
Sakit sikit je mengeluh macam2 ... menyalahkan mcm2 ... semua benda tak boleh buat ... asyik bagi alasan je sakit tu laa sakit nilaaa ... susah tu laa susah nilaa ... mcm dia sorang je yg sakit or susah dlm dunia ni ...

16. Pembimbing dan pelindung ... Rasa selamat bila disisi ( macam novel adam & hawa )
Belum apa2 dia dulu yg cabut ... takpun bila disisi perempuan rasa tak selamat rasa ngeri ... mcm bahaya je ... hahhh lelaki mcm ni perempuan nampak amat tak seksi...

17. Berpengetahuan tinggi dan updated ( ikut trend uolls )
Bijak dan berpengetahuan luas ... bukan sahaja dlm bab kerjaya, tapi juga teknologi, perkembangan IT dan gadjet2 terkini, sukan, politik, keagamaan dll...

18. Merendah diri walaupun setinggi mana kejayaan dicapai ( macam shamsul yusof kowt )
Tak meninggi diri dan berlagak ... baru je graduate asyik bercakapppp je tentang degree dia sedangkan orang lain bersepah lagi graduate mcm dia ...

19. Boleh berdikari buat keputusan sendiri bukan asyik depend pada orang lain dlm buat keputusan
( alhamdullillah )
Ada sesetangah lelaki sikit2 tanya mak dia tanya ayah dia ... tak boleh buat keputusan sendiri .. perempuan tak suka lelaki mcm ni ...

20. Pandai mengaji ... Melafazkan ayat2 Allah ( sayang dia gila2 )
Kalamullahhh ni melembutkan hati dan ubat segala penyakit ... lelaki yg boleh baca Quran apa lagi hafaz quran .. masyaAllah boleh mencairkan hati sesiapa sahaja yg melihatnya ... amat seksi ...



dalam kurungan tu aku tambah sendiri sebab ? aku punya sukaa la ^_^

hee , 

salam :)


No comments:

Post a Comment